Inici Actualitat La nit de dissabte a diumenge cal canviar els rellotges per l’horari...

La nit de dissabte a diumenge cal canviar els rellotges per l’horari d’hivern

0
COMPARTIR

Aquest cap de setmana, concretament, durant la nit del dissabte al diumenge caldrà canviar els rellotges. Així, a les 3 de la matinada de diumenge caldrà endarrerir l’hora fins a les 2 per adaptar-nos a l’horari d’hivern.

Aquest canvi ve marcat per una directiva europea amb l’objectiu d’estalviar energia elèctrica. La primera vegada que es va fer va ser durant la primera guerra mundial, en aquell moment per estalviar carbó. Ara, es justifica per l’estalvi d’energia i consum i aprofitar més la llum del dia. A la Unió Europea el canvi d’hora s’aplica des del 1981 a partir de la directiva 2000/84.

Es calcula que amb el canvi d’hora s’estalvien a l’any uns 15 milions d’euros en il·luminació, tot i que amb l’ús de tecnologia led cada vegada és menor.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments