Inici Actualitat El ple de Taradell es converteix en un suport absolut a l’Aina...

El ple de Taradell es converteix en un suport absolut a l’Aina i l’Adrià agredits i detinguts per la Policia Nacional

0
COMPARTIR

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Taradell convocat per aprovar dues mocions es va acabar convertint en un acte de suport absolut a l’Aina i l’Adrià, els dos joves detinguts i colpejats dissabte a Barcelona per la Policia Nacional (llegir notícia).

Recordem que la taradellenca Aina Altimir i l’Adrià van passar tota la nit en una caserna de Barcelona acusats de falses agressions a agents de la Policia i van ser condemnats a 4 mesos de presó i a multes, fins i tot, per pagar la baixa dels agents falsament agredits.

La sala de plens es va tornar a omplir de gent i va comptar amb els dos joves, emocionats pel suport. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va mostrar tot el suport als dos joves i va assegurar que l’Aina no és cap delinqüent ni mai ha buscat brega. “Si cal us donarem tota l’ajuda des de l’Ajuntament i dir-los que com a expubilla haurien de condemnar tot el poble perquè et vam escollir perquè ens representessis a tots”, va destacar.

El portaveu d’ERC, Salvador Clot, va manifestar la seva indignació davant dels fets i va dir que “ha arribat el moment de la gent. Ens haurem de mobilitzar i defensar les institucions, la policia i el país”. Finalment, el portaveu de Solidaritat, Jacint Casadevall, va cloure avisant que caldrà resisitir. “Tenim una força que és la resistència passiva, inclòs la desobediència civil i haver de pagar multes i repressió”.

Mocions aprovades

El ple, de fet, s’havia convocat per posar a aprovació dues mocions, promogudes per l’ACM i l’AMi. Una primera moció de rebuig a l’article 155 de la Constitució espanyola, que considera que “liquida, de facto, l’autonomia catalana” i subratlla que “davant d’un problema polític l’única resposta de l’estat espanyol ha estat només la repressiói i la retallada de drets”. A més, en el primer punt es manifesta el ple suport al Govern i Parlament de Catalunya per fer efectiu el mandat popular de l’1 d’octubre.

La segona moció exigeix la llibertat immediat dels presidents de l’Assemblea (ANC), Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que van ser empresonats el dilluns 16 d’octubre a la nit, acusats per delicte de sedició. Les dues mocions es van aprovar per unanimitat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments