Inici Actualitat A Taradell guanya de forma massiva el SÍ a la independència amb...

A Taradell guanya de forma massiva el SÍ a la independència amb el 97,45% de vots

1
COMPARTIR

Triomf del SÍ a Taradell en el Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Amb un percentatge del 97,45% els taradellencs van votar a favor de la independència de Catalunya i la constitució d’una república catalana. Amb un total de 3.433 vots pel SÍ.

El NO va obtenir tan sols el 1,79% dels 63 vots registrats durant tot el dia al col·legi electoral, situat al Centre cultural Costa i Font de Taradell. De vots en blanc n’hi va haver 23 (0,65%), mentre que els nuls van ser 4.

Aquestes dades caldrà que siguin confirmades, ja que no són del tot exactes. El fet que en molts llocs s’hagi pogut votar per cens universal via internet, va fer que alguns taradellencs votessin en altres municipis veïns. També algunes persones no taradellenques ho van fer cap al final de la jornada a Taradell, un cop ja funcionava el sistema de vot universal. Per tant, es pot dir que són els resultats dels vots efectuats a Taradell.

Malgrat això, la participació amb 3.523 vots, va comptar amb el 73,70% del cens. Un percentage superior al registrat a la consulta del 9N de 2014, quan el percentatge va situar-se en el 70%. Llavors, però, podien votar els majors de 16 anys i hi va haver alguns vots més.

Jornada festiva i amb incertesa

La votació en el Referèndum de l’1 d’octubre a Taradell es va viure de forma molt intensa. Durant tot el dia hi va haver una assistència massiva de taradellencs amb moltes ganes de votar. Al matí, el Centre cultural estava col·lapsat de gent i cues per poder exercir el dret a vot. Tothom volia immortalitzar amb una fotografia el seu vot en el referèndum.

A primera hora es va començar a votar via cens universal i amb control de DNI’s per internet, però amb moltes dificultats. Això va fer que pràcticament fins a les 11 votés molt poca gent. Llavors, davant dels problemes, es va canviar el sistema.

També cal destacar la presència durant tot el dia de diversos bombers taradellencs ajudant a ordenar els votants i controlar les entrades i sortides. També van fer acte de presència diversos pagesos amb els seus tractors que els van situar a les entrades de Can Costa per obstaculitzar una possible entrada de forces policials.

I cap a quarts de vuit una nova alarma va fer que el Centre cultural Costa i Font s’omplís de gent per protegir les urnes. Els útims minuts fins a les 8 del vespre les urnes van estar sobre l’escenari de can Costa amb les cortines tirades i encara es van registrar els últims vots.

Al final amb l’anunci dels vots oficials, crits d’Independència, agraïment als voluntaris, apoderats, col·lectiu de Taradell pel SÍ i molts col·lectius i la cantada conjunta d’Els Segadors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments