Inici Actualitat Taradell proposa ‘Inspiring’, una iniciativa innovadora per promocionar el comerç de proximitat

Taradell proposa ‘Inspiring’, una iniciativa innovadora per promocionar el comerç de proximitat

0
COMPARTIR

Taradell posarà en marxa el proper divendres 6 d’octubre una nova iniciativa, que pretén dinamitzar comercialment el municipi. Sota el nom ‘Inspiring‘, es proposa un espai cultural i comercial que durant quatre divendres (6, 13, 20 i 27 d’octubre) oferirà diferents activitats al centre del poble per fomentar una altra manera de gaudir del comerç.

Inspiring començarà com una prova pilot, però té la intenció de celebrar-se sempre els divendres des de Setmana Santa fins a Tots Sants. Les quatre primeres accions giraran entorn dels postres.

Segons el regidor de Comerç de l’Ajuntament de Taradell, Jordi Baucells, “no es tracta de quatre edicions de productes nous o originals, sinó que busquem transformar el poble, reeducar el client i que visqui d’una altra manera l’acció comercial de proximitat”. Per això, considera que és una iniciativa a mig termini que caldrà ser avaluada constament per consolidar-la i que requereix que el comerç es reinventi constantment.

Durant quatre divendres de 4 a 9 del vespre hi haurà activitats, tallers i expositors al centre de Taradell

La voluntat és oferir un espai físic, el centre del poble (entre el passeig Domènec Sert, la carretera de Balenyà i la plaça de les Eres), perquè el comerç pugui connectar amb el client d’una manera diferent. Les quatre primeres sessions serviran per avaluar la iniciativa i preparar les noves edicions de cara a principis de primavera.

Segons la tècnica de Cultura, Berta Vaqué, “no hi ha un projecte similar a la nostra àrea d’influència” i explica que “serà un espai on comprar i vendre, però també on menjar, emocionar-se, sorprendre’s i gaudir amb amics i família”.

Propostes entorn del món dels postres

Inspiring comptarà amb diversos espais i propostes des de les 4 de la tarda fins a les 9 del vespre. La primera edició, és a dir, els quatre divendres, estarà dedicada al món dels postres. La idea és que en cada edició es vagi canviant la temàtica.

Hi haurà una Zona d’Expositors amb una mena de casetes metàl·liques on es farà venda de productes, demostracions i xerrades. Per començar seran una vintena de parades fixes dedicades al món dels postres amb formatges, coques, infusions, fruita, mels, llibres, complements… També hi haurà un Espai Degustació (al mig del Passeig Domènec Sert) per a petits tastets dels paradistes o tallers de petit format.

Al mateix temps, també hi haurà un Espai Gastronòmic (al voltant de la Plaça de les Eres) amb food trucks i restauradors del poble per gaudir-ne a l’aire lliure.

L’Espai Actiu (a la Plaça de les Eres) estarà destinat a activitats com show cookings i maridatges. Hi haurà un punt central per on en aquesta primera edició hi passarà la blogger gastronòmica Marta Sanahuja, Jordi Pujol i els alumnes de l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa que ensenyarà com fer postres amb el que tenim a la nevera i l’Associació de celíacs de Catalunya que explicarà amb un conte als més petits què implicar ser celíac. També hi haurà sinergies amb Viladrau que explicarà el món de la castanya amb degustacions, tallers de postres i panellets amb el Xocolater de Taradell, i concerts de música, entre d’altres.

Finalment, també hi haurà un Espai Mainada (carrer a la Vila i entorn Plaça de les Eres) amb tallers de manualitats i confecció. La majoria d’activitats seran gratuïtes, excepte alguns maridatges i tallers gastronòmics. Podeu consultar totes les activitats i hores al nostre apartat d’Agenda. Per inscriure’s a tallers o maridatges es pot fer prèviament a l’Ajuntament o el mateix dia al Punt d’Informació (situat a la carretera de Balenyà, tocant a la Plaça de les Eres).

Inspiring està promogut per l’Ajuntament de Taradell amb el suport de la Diputació de Barcelona i la implicació de l’Associació de Botiguers de Taradell (ABT). La seva presidenta, Laura Autonell, destaca que la proposta “pot ajudar als nostres associats a reinventar-se i a tenir davant de casa una manera diferent d’oferir els productes”. Un 60% serà comerç de fora per complementar l’oferta de Taradell. Segons Jordi Baucells, es tracta també de “dinamitzar el comerç local perquè el client trobi el que busca. Si no ampliem l’oferta, el client marxarà”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments