Inici Actualitat Repassem els resultats a Taradell dels últims referèndums celebrats

Repassem els resultats a Taradell dels últims referèndums celebrats

0
COMPARTIR

Abans d’aquest Referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya s’han celebrat dos referèndums específics centrats en l’Estatut d’Autonomia. També n’hi ha hagut d’altres que fèien referència a la Constitució Europea, la permanència d’Espanya a la OTAN o la ratificació de la Constitució espanyola. A continuació repassem alguns resultats.

L’últim Referèndum va tenir un 56% de participació

El 18 de juny de 2006 es va celebrar el Referèndum per aprovar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. La participació a Taradell va ser del 56,85%, 8 punts per sobre de la que es va registrar a Catalunya. El SÍ va guanyar amb un 73,91% per davant del NO (19,73%). L’altre Referèndum eminentment català va ser el 25 d’octubre de 1979 per ratifciar el primer Estatut d’Autonomia. Llavors la participació i el SÍ van ser més alts.

A continuació podeu veure la comparació entre els dos referèndums:

El Referèndum per la Constitució Europea va tenir un 57% d’abstenció

L’altre gran referèndum d’aquest segle XXI es va celebrar el 20 de febrer de 2005 per ratificar la Constitució Europea. Només hi va participar el 42,69% del cens elecctoral i els resultats van ser molt igualats. El SÍ va guanyar amb un 47,77% per davant del NO que va obtenir el 44,15% dels vots. Van votar 1.805 taradellencs.

La consulta del 9-N, l’últim referent

La consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014 és l’últim precedent més o menys comparable. Cal destacar que va tenir un 70% de participació a Taradell (hi podien votar els majors de 16 anys), pràcticament la mateixa que per l’Estatut de 1979. La resta de referèndums sempre han tingut percentatges de participació més baixos. Malgrat no tenim els resultats que es van registrar a Taradell, tenim els que es van produir a nivell espanyol. El referèndum per la permanència d’Espanya a la OTAN va tenir el 1986 una participació del 59,41% a nivell estatal. I la famosa ratificació de la Constitució espanyola el 1978 va registrar una participació a nivell estatal del 67,11%.

Resultats per meses de la consulta del 9-N
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments