Inici Actualitat L’alcade de Taradell entre els més de 700 batlles que mostren unitat...

L’alcade de Taradell entre els més de 700 batlles que mostren unitat pel Referèndum al Palau de la Generalitat

0
COMPARTIR

Tres anys després, s’ha tornat a repetir la imatge al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat. Més de 700 alcaldes i alcaldesses van cridar ben alt aquest dissabgte que l’1 d’octubre hi haurà un referéndum per decidir el futur de Catalunya. Ho van fer en una imatge conjunta amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tot el Govern català, la presidenta del Parlament, i els representants del món local, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, i el president de l’ACM, Miquel Buch.

Entre els alcaldes hi havia el Taradell, Lluís Verdaguer, personificant en ell la voluntat de tot el municipi per anar a votar el proper 1 d’octubre. Tot i que per un compromís va haver de marxar més d’hora, no va voler absentar-se d’un acte que només estava plantejat per alcaldes i alcaldesses. Ells són els únics que van poder entrar, però a la Plaça Sant Jaume s’hi van aplegar molts ciutadans per animar els representants polítics i donar-los les gràcies.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va avisar “als qui ens amenacen, als qui s’ho miren de costat, als qui fan un pas enrere i als qui continuen negant l’evident, que no subestimin la força de Catalunya”“la força d’un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant d’un comportament antidemocràtic, que incauta llibertats fonamentals i que només té una resposta possible, més democràcia i més llibertat”.

“Ells poden tenir moltes masses, molts BOE i moltes lleis, però hi ha una cosa que no tenen, no us tenen a vosaltres, no tenen el poble de Catalunya”, va avisar. I per això, va continuar, “us temen, perquè saben que sereu al costat dels vostres veïns” i perquè “saben que els vostres veïns estaran amb vosaltres, que no estareu sols”.

Els més de 700 alcaldes i alcaldesses havien estat rebuts a l’inici a l’Ajuntament de Barcelona per la seva alcaldessa, Ada Colau. Tot seguit, en una imatge simbòlica han creuat pel mig la Plaça de Santa Jaume fins a la Generalitat, un cop el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha sortit a rebre’ls.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments