Inici Actualitat Taradell converteix el ple municipal en un acte de suport al Referèndum...

Taradell converteix el ple municipal en un acte de suport al Referèndum i als representants polítics taradellencs

0
COMPARTIR

Malgrat que no hi havia punts destacats a l’ordre del dia, el ple de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous va ser un dels més importants simbòlicament. Molts taradellencs i taradellenques van assistir a la curta sessió plenària per mostrar el seu suport a l’alcalde i als representants polítics que han donat suport explícit al Referèndum de l’1 d’octubre. De fet, la sala de plens es va omplir de gom a gom i molta gent ho va seguir des de la zona d’entrada a l’ajuntament.

L’alcalde, Lluís Verdaguer, fa una setmana, el 7 de setembre, ja va signar el decret polític de suport al referèndum, acompanyat dels portaveus d’ERC, Salvador Clot, i de Solidaritat, Jacint Casadevall. El dimecres el fiscal general de l’Estat havia demanat investigar els més de 750 alcaldes i alcaldesses que han signat el decret.

Aquest dijous a la nit el compromís de l’alcalde taradellenc es va fer extens a tots els regidors del consistori. Tots ells van signar un document d’adhesió de cada un dels tres grups municipals en suport al Referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Mostrant així el seu compromís amb l’alcalde, l’ajuntament i la ciutadania.

“Un ple de país”

El portaveu d’ERC, Salvador Clot, va destacar que “havia de ser un ple de tràmit, però penso que s’ha convertit en un dels plens més importants que hem celebrat a Taradell, un ple de país”. També va dir que l’alcalde té tot el consistori al costat i tot el poble al darrere. I va afirmar que “farem més del que podem, perquè hi estem convençuts i ho devem a molta gent que durant molts anys ha lluitat per la llibertat del país i ara no hi són, i sobretot pels que vindran”.

“Tacompanayarem sempre”

Jacint Casadevall, portaveu de Solidaritat, va fer referència a l’himne del Liverpool ‘You’ll never walk alone‘ per dir a l’alcalde que “t’acompanyarem sempre”. També va destacar que “un atac als càrrecs electes és un atac directe al poble”. I va acabar amb una broma: “Joan Puig amaga la clau del ‘quarto‘ de comptadors perquè no confisquin els fusibles i si l’estat així ho vol, posarem espelmes i votarem d’una manera molt romàntica”.

El regidor Jordi Baucells va parlar en nom del PDeCAT destacant que “des del ple municipal no hi ha hagut mai cap fisura, i hem actuat amb unanimitat i pinya”. També va donar el “ferm suport a l’alcalde i agrair profundament al poble la feina que s’ha fet en el dia a dia amb aquesta finalitat”.

“No hem fet res que no hauríeu fet vosaltres”

L’alcalde, Lluís Verdaguer, va donar les gràcies per les mostres de suport i va agrair la presència de l’exdiputat, Francesc Homs. “Pels regidors i per mi és un honor viure els moments més importants de la història de Catalunya”, va dir. “No hem fet res que no hauríeu fet vosaltres en el nostre lloc, i segurament alguns de la sala ens teniu certa enveja”, va destacar per dir que “estem perquè Taradell pugui decidir i animo a tothom que creu que votarà que NO, a que també hi vagi perquè hem d’aconseguir uns percentatges de participació dels més alts que hi hagi hagut en qualsevol elecció”.

Cap al final el col·lectiu ‘Taradell pel Sí’, que també va signar el document, va prendre la paraula per donar ple suport als representants polítics i anunciar que inicien una recollida de signatures de suport. També tenen previst el proper 23 de setembre realitzar diferents activitats dins la campanya del Referèndum per fomentar una alta participació el proper 1 d’octubre. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va acabar dient que “és un orgull i privilegi ser alcalde d’aquest poble”.

El ple va acabar amb el cant dels Segadors de tots els presents i el nombrós públic present al ple va acabar corejant ‘Votarem’.

A les 12 de la nit també es va fer la tradicional plantada de cartells amb l’inici de la campanya pel referèndum. Aquesta vegada va comptar amb moltíssima gent que va voler ajudar a plantar cartells.

Foto: Taradell pel Sí
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments