Inici Actualitat La figura de Lluís Companys recorda a Taradell l’intent secessionista del 6...

La figura de Lluís Companys recorda a Taradell l’intent secessionista del 6 d’octubre de 1934

0
COMPARTIR

L’expresident de Catalunya, Lluís Companys, interpretat per l’actor Carles Martínez, va ser aquest dissabte a la nit a Taradell. Va intervenir en l’acte unitari de Taradell a favor de la independència, organitzat per l’ANC Taradell, PDeCAT, ERC i Solidaritat.

La part central va versar sobre els fets del 6 d’octubre de 1934 quan el govern de Catalunya va proclamar l’Estat Catatlà dins la República Federal Espanyola. Lluís Companys va recordar aquell dia quan es temia pel gir conservador que havia agafat el règim republicà. L’Estat Català va fracassar per falta de suport i els membres del govern català van ser empresonat i es va suspendre l’Estat de Núria.

L’acte unitari també va comptar amb una lluïda interpretació en directe de la versió històrica d’Els Segadors, per part de Sebastià Bardolet.

A la part final, la pubilla de Taradell 2017 Teresa Linlin va llegir el manifest de la Diada on s’anima a tots els taradellencs a participar en els actes de suport al referèndum de l’1 d’octubre i destaca que la independència “és l’única opció per sobreviure com a país”.

La Coral Arpa de Taradell també va participar a l’acte, interpretant ‘El cant del poble’ a l’inici i ‘Els Segadors’ al final. En el següen vídeo podeu veure la seva actuació final:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments