Inici Actualitat El 25è Toca-Sons veu com la cultura popular el salva de la...

El 25è Toca-Sons veu com la cultura popular el salva de la forca

0
COMPARTIR

La Festa d’en Toca-Sons va celebrar la 25a edició veient com, de nou, el famós bandoler taradellenc escapava de la forca. La cultura popular representada per una sardana aèria va salvar en Toca-sons.

El taradellenc Joan Morcillo va ser qui va representar el paper d’en Toca-Sons i va saquejar el poble. L’altra sorpresa era saber qui era l’Agutzil, misteri que ja es va resoldre el dia abans amb el pregó i l’anunci que pels voltants de la vila s’havia vist el bandoler. El taradellenc Joan Puig va representar la figura de l’agutzil.

Durant tota la tarda, en Toca-sons va saquejar tavernes, bars i va robar a una pastisseria d’on va treure un pastís que commemorava els 25 anys de la Festa d’en Toca-Sons.

També hi va haver múltiples enfrontaments amb la colla de l’agutzil i els sometents. La més dura va ser al mig del poble on els sometents van aconseguir derrotar els bandolers. Però, l’ajuda a última hora dels tots els ex-Toca-sons que havien representat el paper va permetre, una altra vegada, que el bandoler es deslliurés.

Més tard, es va signar la pau i la treva entre bandolers i sometents per homenatjar els 24 Toca-sons que havien estat protagonistes de la festa en els anys anteriors. Però, de nou, el bandoler va ser traït i després que es ballés la seva sardana a la Plaça de les Eres, va ser pres i portat a judici.

Al judici es van succeir diversos testimonis a favor i en contra amb la presència d’un fiscal francès i un jutge anti-independentista. Al final, va ser declarat culpable. Però la intervenció de la cultura popular representada per bastoners, geganters i sardanistes va ajudar a escapar a en Toca-sons, gràcies a una sardana aèria que se’l va endur ben amunt.

A continuació, podeu veure més imatges:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments