Inici Actualitat Els Lluïsos reinventen el pregó de la Festa Major de Taradell i...

Els Lluïsos reinventen el pregó de la Festa Major de Taradell i Teresa Linlin és escollida pubilla 2017

0
COMPARTIR

Taradell ja coneix el nom de la pubilla 2017. En l’acte més institucional de la Festa Major, la taradellenca de 19 anys Teresa Linlin Izquierdo va ser proclamada pubilla. Agafa el relleu de Laura Senmartí, precisament en una nova integrant de l’Esbart dansaire Sant Genís.

Aquest va ser un dels moments de l’acte de la Festa Major, que es va fer a la sala gran del Centre cultural Costa i Font, plena de gom a gom. L’altre, sens dubte, va ser el peculiar pregó que van fer la cobla Lluïsos de Taradell. Enguany la cobla més antiga de Catalunya celebra els 140 anys.

Com a pregoners van fer una primera part més institucional amb la intervenció de Carles Casanovas que va recordar l’evolució de la cobla, nascuda l’any 1876 sota l’auspici del seminarista taradellenc, Isidre Reig, aficionat a la música. Casanovas va destacar l’edició del llibre-cd commemoratiu i va afirmar que “som una part molt important del vostre preuat patrimoni”.

Abans s’havia pogut veure un petit muntatge amb intervencions de quatre lluïsos, l’actual alcalde, Lluís Verdaguer, l’actual conseller de Cultura, Lluís Puig, del diputat i cantautor, Lluís Llach, i del cantant Lluís Gavaldà, felicitant la cobla.

Però el pregó no va acabar aquí. Xevi Capdevila, integrant més antic de la cobla, va protagonitzar, ajudat per dos companys, la part més divertida del pregó. Van fer participar el públic amb tres banderes que, a mesura que aixecaven, feien que el públic repetís amb més o menys entusiasme i segons el color les paraules ‘Taradell’, ‘Festa Major’ i ‘Ajuntament’. Aquí podeu veure una mica com ho van fer.

L’alcalde i els regidors de Festes i Cultura va obsequiar els integrants de la Cobla amb un pin commemoratiu dels 140 anys dels Lluïsos.

Record a les víctimes dels atemptats

A la part final, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va fer l’habitual salutació. Va començar, però, amb un record per les víctimes dels atemptats del passat dijous 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. Després va tenir paraules d’elogi per la Cobla Lluïsos, donant-los les gràcies per “portar Taradell a tot arreu”. I va explicar les obres de reforma fetes al Centre cultural Costa i Font, destacant que els diferents colors fan referència al passat, present i futur de l’equipament.

L’acte del pregó i l’elecció de la pubilla també va comptar amb la destacada participació de l’Esbart Sant Genís, que va aprofitar l’ocasió per estrenar dues noves danses. Es tracta de ‘Boleor de Sant Climent’ i ‘Jota Balear’. També van posar en escena a l’inici el ‘Bolero de Castelló’, que al maig van estrenar en un concurs de danses al Rosselló.

A continuació, podeu veure una galeria d’imatges de l’acte.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments