Inici Actualitat Nou dies d’activitats i actes amb motiu de la Festa Major de...

Nou dies d’activitats i actes amb motiu de la Festa Major de Taradell 2017

0
COMPARTIR

La Festa Major de Taradell 2017 ja està a punt. Aquest any seran uns nou dies complets d’activitats i actes festius per a tots els gustos. Al nostre apartat d’agenda podeu trobar cada dia les activitats i els horaris.

Malgrat que l’inici, com és habitual, serà la inauguració de l’exposició d’artistes locals que tindrà lloc el 19 d’agost, la majoria d’activitats engegaran el 20 d’agost. Les sardanes vermut (11:30h) enguany encetaran la Festa major. I a la tarda (19h) serà el torn del teatre. Enguany Gottic Teatre posarà en escena l’obra ‘De porc i de senyor se n’ha de venir de mena’ sota la direcció de Magí Reig i Lluís Presegué. Es tracta d’una adaptació lliure d’Eva Molet de l’obra ‘Mascles’ d’Albert Llorens. La venda d’entrades es farà el 18 d’agost de 6 a 8 de la tarda a can Costa i també el mateix dia de la representació una hora abans.

Dilluns 21 d’agost

El dilluns les activitats començaran a la tarda. A la Residència Vilademany hi haurà un concert de la Coral Vilademany (17:30h). Una hora més tard (18:30h) tindrà lloc la 4a edició de la Cronodipòsit popular de Taradell en categoria masculina i femenina. El públic també podrà participar al concurs d’instagram.

A les 21:30h sortirà la comitiva de l’Ajuntament per assistir a l’acte insitucional del pregó de Festa Major i de l’elecció de la nova pubilla, que substituirà Laura Senmartí. Enguany el pregó anirà a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell pel seu 140è aniversari. També hi participarà l’Esbart dansaire Sant Genís i els geganters de Taradell.

Dimarts 22 d’agost

De nou serà un dia amb activitats de tarda i nit. A 1/4 de 6 de la tarda s’iniciaran els actes amb la bicicletada popular, que tindrà inici a l’aparcament del Pavelló municipal. Des del mateix punt també s’iniciarà una patinada popular amb un recorregut més urbà.

Serà la prèvia a la 2a edició de la Baixada de Carretons, organitzada pel Consell de Joventut de Taradell. Aquest any canvia d’horari i tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda a la Ronda dels Vilademany.

Al vespre, a la zona de l’Ermita de Sant Quirze, l’Agrupació Festa d’en Toca-Sons i Canya que no és conya posaran en escena la caminada teatralitzada ‘Llinatges‘. Hi haurà dues representacions a les 9 i a les 11 de la nit. Cal destacar que és el desè any que es fan caminades teatralitzades. La venda de tiquets es fa al bar de Can Costa.

Dimecres 23 d’agost

El dia començarà amb una caminada bandolera a partir de les 11 del matí. Organitzada pel Puntal, la proposta començarà des dels jardins de can Costa.

A la tarda hi haurà el gruix d’activitats. L’Orquestra Maravella hi tindrà molt protagonisme. Primer (17:30h) amb un concert al Centre cultural Costa i Font. Després (19h) una ballada de sardanes als jardins del Centre cultural.

A aquesta mateixa hora a l’aparcament del pavelló tindrà lloc una Festa Holi Party, organitzada pel Consell de Joventut, amb música i festival de colors.

El patí de la Residència Vilademany acollirà també les tradicionals Serenates (20:30h). Finalment, al vespre, dues noves representacions de la caminada teatralitzada ‘Llinatges’.

Dijous 24 d’agost

El pavelló d’esports El Pujoló acollirà un any més el Torneig de tennis taula, que arriba a la 14a edició. De 9 a 13h es disputarà en categoria benjamí i infantil, i de 15h a 19h en categoria sènior. A la tarda també tindrà lloc el 2n Torneig de Ping-pong, organitzat pel Tennis taula Mont-rodon i el Club Parc d’Esports. Les inscripcions es poden fer fins el 22 d’agost al Parc d’Esports.

A la tarda (18:30h) es recupera el Pregó d’en Toca-sons. Començarà davant de l’Ajuntament i recorrerà diferents punts del poble.

Al vespre i a la nit serà el torn per una nova edició de l’Envelat de la Plaça de les Eres. Durant tot el vespre hi haurà botifarrada i diferents propostes que s’iniciaran al voltant de les 8 del vespre. Hi haurà espectacles infantils i familiars, concert de versions i discomòbil, juntament amb rifa de regals.

Divendres 25 d’agost

El matí estarà centrat en el Mercat del segle XVII que ocuparà tot l’espai de la Sagrera i de l’Església. Els més matiners (10h) podran degustar una nova xocolatada popular per començar el dia amb forces. A partir de les 11 també es podran visitar el Campanar i la Torre de Don Carles. I qui vulgui podrà participar a la cercavila amb els gegants de Taradell i els grallers.

A la tarda, la Festa d’en Toca-sons agafarà el relleu i el protagonisme. Enguany celebra el 25è aniversari i a partir de les 7 de la tarda ocuparà els carrers de Taradell i diferents espais.

A la nit el Consell de Joventut organitzarà la primera de les dues festes joves. Serà al Pavelló d’esports El Pujoló a partir de les 12 de la nit amb dos espais i entrada per a majors de 16 anys.

Dissabte 26 d’agost

Els més matiners podran participar al 2n Torneig de Vòlei Gespa amateur 4×4 que tindrà lloc al camp de futbol. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament de Taradell.

A la tarda (18h) hi haurà espectacle infantil. La companyia Tot terreny posarà en escena un espectacle itinerant ‘El General Bum Bum’ que començarà a la Plaça de les Eres.

Al vespre (21h) es farà el Gran sopar de Festa Major al Centre cultural Costa i Font, servit pel Restaurant Nou Montseny. Els tiquets es poden comprar a l’Ajuntament de Taradell del 8 al 24 d’agost. I a mitja nit tindrà lloc el Gran Ball de Festa Major i un concert de versions amb l’Orquestra Boogie-Woggie. També hi haurà la 2a Festa Jove al Pavelló d’Esports.

Diumenge 27 d’agost

Molt hauran de matinar els que vulguin participar a la Caminada de Festa Major (8:30h), organitzada pel Centre Excursionista Taradell, amb sortida des de la Plaça de les Eres.

A mig matí, festa de l’escuma a la zona de la Plaça. Amadeu i Cia proposaran música i animació als més petits, en un ambient refrescant.

A la tarda (16:30h) es disputarà el partit de futbol de Festa Major que enfrontarà la UD Taradell i el Roda. Més tard, (18:30h) es tornarà a representar l’obra ‘De porc i de senyor se n’ha de venir de Mena’ a càrrec de Gottic Teatre.

I al vespre (21:30h) hi haurà música amb el Concert dels Països Catalans i l’actuació de Sabor de Gràcia. Com a novetat, tindrà lloc davant de l’Església.

El dia es tancarà amb el Correfoc que realitzaran l’Escamot de diables de Calldetenes i que recorrerà la majoria de carrers del centre de Taradell. Començarà un cop acabat el concert.

Dilluns 28 d’agost

Les sardanes berenar, com és habitual, tancaran els actes de la Festa Major. Serà a les 7 de la tarda amb la participació de la Cobla Lluïsos i sota l’organització de l’Agrupació Sardanista Taradell. Abans a 2/4 de 5 de la tarda les JERC Taradell organitzaran una Gimcana gitana al pavelló d’esports, amb la col·laboració del Puntal.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments