Inici Actualitat Taradell no tindrà aquest 2017 el tradicional Birracrucis per la Festa Major

Taradell no tindrà aquest 2017 el tradicional Birracrucis per la Festa Major

4
COMPARTIR

Després de 18 edicions, aquest agost no hi haurà Birracrucis a Taradell durant la festa major. Els organitzadors dels últims anys han decidit no organitzar-lo després de no trobar facilitats i que en l’edició del 2016 els Mossos d’Esquadra els multessin.

Segons fonts de l’Ajuntament, des de fa tres anys es mantenien reunions amb els organitzadors i se’ls avisava que seria l’últim any d’organitzar-se si no hi havia autorització municipal. Fins ara, s’havien complert i millorat alguns compromisos com la neteja, seguretat o el canvi del vidre per la llauna, però no el fet que sigui una entitat qui ho organitza, posar ambulància o assegurar que es disposa d’una assegurança de responsabilitat civil. Uns requisits que, segons l’Ajuntament de Taradell, es demana a qualsevol entitat del poble. Per aquest motiu, no se’ls donava el permís municipal.

El 2016 el Birracrucis es va fer sense obtenir-lo i els Mossos d’Esquadra van fer acte de presència, va obrir expedient i va multar els organitzadors.

Segons els organitzadors, no s’han trobat facilitats per part de l’Ajuntament de Taradell i confirmen que van ser multats l’any passat. Fonts de l’Ajuntament, però, consideren que no han posat sempre pals a les rodes, ja que van permetre’l irregularment molts anys, fins i tot, coincidint amb actes infantils.

Els organitzadors també expliquen que es van reunir amb altres grups de joves, com el Consell de Joventut o l’Assemblea de joves La Trabucaire. Consideren que en altres pobles s’organitza a través de les entitats juvenils i es podria fer així a Taradell. En el primer cas, el Consell de Joventut ho va descartar perquè només servirien per donar cobertura legal d’una activitat no organitzada per ells i on no controlarien les responsabilitats. En el segon cas, l’Assemblea La Trabucaire, no està constituïda com a entitat.

Els organitzadors del Birracrucis descarten, però, constituir-se com a entitat per muntar una única festa a l’any. També apunten que sempre han intentat fer les coses bé i buscar la col·laboració de més gent. Per això, pensen que de cara al 2018 el Birracrucis podria tornar a organitzar-se.

Des de l’Ajuntament també expliquen que no veuen malament un Birracrucis fet amb la filosofia inicial i organitzat des d’una entitat, amb la implicació dels bars del poble i fet per la gent de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marc
Marc
6 agost 2017 15:30

Em va emprenyar, però estic d’acord amb tot el que diu el taradellenc. He participat molts anys al Birracrucis, però no sabia que estava organitzat per un grup de persones sense legalitzar. Tal i com diu el taradellenc: BIRRACRUCIS SÍ! Però legal, sense afany de lucre, amb un preu raonable, recuperant l’essència i que els bars tornin a ser partícips de la festa. Com quan era als seus inicis!

Salut

Taradellenc
Taradellenc
5 agost 2017 14:29

Bon dia, Molta gent es queixarà, principalment els joves, però benvingudes siguin aquestes queixes. Molta i molta gent, formem part de moltes entitats del nostre poble, on durant els 365 dies l’any treballem amb una finalitat: mantenir viva l’essència de participació amb una estructura organitzada, amb inscripcions legalitzades a justicia, regir-nos amb les normatives segons el tipus d’espectacle que cada entitat organitzi. Tota una sèrie de gent que treballa per fer un Taradell millor amb tot legal. Fins i tot, adaptar-nos a les noves lleis com la de l’administració electrònica. I realment entenc l’Ajuntament de Taradell amb aquest posicionament. Primer… Llegeix més »

Francesc
Francesc
5 agost 2017 13:46

Ja era hora que traiessin aquesta festa de borratxera.
No deixen que els nens petits mengin pa amb vi i quan arriben a aquestes edats tot és emborratxar-se i emporrar-se.

plc
plc
5 agost 2017 11:29

Després de 18 anys l’ajuntament s’ha sortit amb la seva. Un dels primers pobles a celebrar el birracrucis. Això sí la festa jove que es realitza durant 3 dies en la qual la majoria de gent que hi participa és menor d’edat i el que es dediquen a fer és a seure a qualsevol lloc a beure alcohol… què aporten aquest jovent? L’únic que fan és no consumir a la festa jove perquè es porten el seu propi alcohol… ara això sí el birracrucis el treiem perquè és on la gent beu, la gent orina als carrers i com aquestes… Llegeix més »