Inici Actualitat Taradell no tindrà aquest 2017 el tradicional Birracrucis per la Festa Major

Taradell no tindrà aquest 2017 el tradicional Birracrucis per la Festa Major

4
COMPARTIR

Després de 18 edicions, aquest agost no hi haurà Birracrucis a Taradell durant la festa major. Els organitzadors dels últims anys han decidit no organitzar-lo després de no trobar facilitats i que en l’edició del 2016 els Mossos d’Esquadra els multessin.

Segons fonts de l’Ajuntament, des de fa tres anys es mantenien reunions amb els organitzadors i se’ls avisava que seria l’últim any d’organitzar-se si no hi havia autorització municipal. Fins ara, s’havien complert i millorat alguns compromisos com la neteja, seguretat o el canvi del vidre per la llauna, però no el fet que sigui una entitat qui ho organitza, posar ambulància o assegurar que es disposa d’una assegurança de responsabilitat civil. Uns requisits que, segons l’Ajuntament de Taradell, es demana a qualsevol entitat del poble. Per aquest motiu, no se’ls donava el permís municipal.

El 2016 el Birracrucis es va fer sense obtenir-lo i els Mossos d’Esquadra van fer acte de presència, va obrir expedient i va multar els organitzadors.

Segons els organitzadors, no s’han trobat facilitats per part de l’Ajuntament de Taradell i confirmen que van ser multats l’any passat. Fonts de l’Ajuntament, però, consideren que no han posat sempre pals a les rodes, ja que van permetre’l irregularment molts anys, fins i tot, coincidint amb actes infantils.

Els organitzadors també expliquen que es van reunir amb altres grups de joves, com el Consell de Joventut o l’Assemblea de joves La Trabucaire. Consideren que en altres pobles s’organitza a través de les entitats juvenils i es podria fer així a Taradell. En el primer cas, el Consell de Joventut ho va descartar perquè només servirien per donar cobertura legal d’una activitat no organitzada per ells i on no controlarien les responsabilitats. En el segon cas, l’Assemblea La Trabucaire, no està constituïda com a entitat.

Els organitzadors del Birracrucis descarten, però, constituir-se com a entitat per muntar una única festa a l’any. També apunten que sempre han intentat fer les coses bé i buscar la col·laboració de més gent. Per això, pensen que de cara al 2018 el Birracrucis podria tornar a organitzar-se.

Des de l’Ajuntament també expliquen que no veuen malament un Birracrucis fet amb la filosofia inicial i organitzat des d’una entitat, amb la implicació dels bars del poble i fet per la gent de Taradell.

COMPARTIR

Deixa un comentari

4 Comentaris a "Taradell no tindrà aquest 2017 el tradicional Birracrucis per la Festa Major"

Notifica
avatar
Ordenat per:   més nou | més antic | més votat
Marc
Convidat

Em va emprenyar, però estic d’acord amb tot el que diu el taradellenc. He participat molts anys al Birracrucis, però no sabia que estava organitzat per un grup de persones sense legalitzar. Tal i com diu el taradellenc: BIRRACRUCIS SÍ! Però legal, sense afany de lucre, amb un preu raonable, recuperant l’essència i que els bars tornin a ser partícips de la festa. Com quan era als seus inicis!

Salut

Taradellenc
Convidat
Bon dia, Molta gent es queixarà, principalment els joves, però benvingudes siguin aquestes queixes. Molta i molta gent, formem part de moltes entitats del nostre poble, on durant els 365 dies l’any treballem amb una finalitat: mantenir viva l’essència de participació amb una estructura organitzada, amb inscripcions legalitzades a justicia, regir-nos amb les normatives segons el tipus d’espectacle que cada entitat organitzi. Tota una sèrie de gent que treballa per fer un Taradell millor amb tot legal. Fins i tot, adaptar-nos a les noves lleis com la de l’administració electrònica. I realment entenc l’Ajuntament de Taradell amb aquest posicionament. Primer… Llegeix més »
Francesc
Convidat

Ja era hora que traiessin aquesta festa de borratxera.
No deixen que els nens petits mengin pa amb vi i quan arriben a aquestes edats tot és emborratxar-se i emporrar-se.

plc
Convidat
Després de 18 anys l’ajuntament s’ha sortit amb la seva. Un dels primers pobles a celebrar el birracrucis. Això sí la festa jove que es realitza durant 3 dies en la qual la majoria de gent que hi participa és menor d’edat i el que es dediquen a fer és a seure a qualsevol lloc a beure alcohol… què aporten aquest jovent? L’únic que fan és no consumir a la festa jove perquè es porten el seu propi alcohol… ara això sí el birracrucis el treiem perquè és on la gent beu, la gent orina als carrers i com aquestes… Llegeix més »
wpDiscuz