Inici Actualitat L’ampliació de voreres en diversos punts de Taradell es fa per reduir...

L’ampliació de voreres en diversos punts de Taradell es fa per reduir la velocitat de vehicles

3
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell està executant o té previst fer-ho l’ampliació de voreres en alguns punts problemàtics del poble, segons un Pla de Seguretat de la Diputació de Barcelona.

L’exemple més clar és a la cruïlla entre el carrer de la Vila i el carrer Ramon Pou. Allà, aprofitant les obres de millora de serveis que es fan al carrer de la Vila, s’ha ampliat una part de la vorera, cosa que dificulta el gir cap al carrer Ramon Pou venint del carrer de la Vila. La mesura té una explicació. En aquest punt, on hi havia hagut algun xoc, està previst elevar la calçada just a la intersecció entre el carrer de la Vila i el carrer Ramon Pou, de manera que estarà al mateix nivell que la vorera. Aquest punt elevat farà que es redueixi la velocitat dels vehicles que hauran d’anar més a a poc abans de pujar-hi.

Més accions

Cruïlla del carrer de la Vila i carrer de la Batllia amb el carrer Catalunya

Un altre punt on està previst ampliar la vorera és a la intersecció entre el carrer de la Vila i el carrer de la Batllia amb el carrer Catalunya. Aquí s’amplia els extrems de la vorera (a l’estil dels que hi ha davant l’Ajuntament amb la carretera de Balenyà). La mesura serveix per reduir la velocitat del vehicle que s’aproxima al creuament i donarà més visibilitat al vianant que vol creuar el carrer just en la intersecció de vies.

La carretera de Vic a Taradell és la via prioritària d’accés al poble amb el 49% de vehicles

Diàriament a Taradell entren uns 11.000 vehicles

Segons un Pla de Mobilitat lliurat fa pocs dies per la Diputació de Barcelona (dades recollides el 2015), a Taradell diàriament entren uns 11.000 vehicles. Des d’on arriben?

Carretera de Vic a Taradell (B-520): 5.600 vehicles diaris (49%) accedeixen per aquesta via

Carretera de Mont-rodon (BV-5306): 3.100 vehicles diaris (26%)

Carretera de Balenyà (BV-5305): 1.300 vehicles diaris (11%)

Carretera de Viladrau (B-520): 1.000 vehicles diaris (9%)

També es calcula que a Taradell hi ha una mitjana de 14.300 vehicles al dia circulant. I els carrers que suporeten més intensitat de trànsit en dies laborables són per aquest ordre:

Vies d’accés B-520 i BV-5306

Variant de ponent: 5.700 vehicles/dia (sumant els dos sentits)

Carrer de la Font: 4.800 vehicles/dia (sumant els dos sentits)

Carretera de Balenyà: 4.000 vehicles/dia (sumant els dos sentits)

Carretera de Mont-rodon: 3.700 vehicles/dia (sumant els dos sentits)

Passeig Sant Genís: 3.300 vehicles/dia (només un sentit)

Passeig Domènec Sert: 2.500 vehicles/dia (només un sentit)

Carrer de Sant Sebastià: 2.100 vehicles/dia (només un sentit)

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Fàtima Izquierdo i Roma
Fàtima Izquierdo i Roma
20 juliol 2017 13:28

Rectifico. Han fet espai al voltant de l’arbre i ha quedat més ample de com era abans. El problema va ser la resposta de l’operari quan li vaig esmentar que l’arbre es moriria. Si m’hagués comentat la feina que es faria després no m’hagúes esverat tant. Crec que rectificar és de savis i per tant… Per altra banda, he de dir que des de casa i durant molts anys hem vist topades bestials a l’STOP on s’ha aixamplat la vorera. Hi ha qui diu que no li agrada, però no es tracta només d’estètica. Crec que ara hi ha més… Llegeix més »

Fàtima Izquierdo i Roma
Fàtima Izquierdo i Roma
7 juliol 2017 15:21

És una pena, la morera que hi ha davant de casa ha quedat coberta de ciment, no té ni dos centímetres de terra ni per sobre ni per sota. Ho he comentat als operaris i la resposta ha estat que les arrels aixequen la vorera i, per tant, aquests arbres millor que els arrenquin. Rego cada dia aquesta morera, em fa ombra des que era petita, la tinc enfront la porta d’entrada i no em fa cap nosa. No entenc la falta de sensibilitat de l’ajuntament per un arbre, les escoles fan campanya sí i campanya també per sensibilitzar els… Llegeix més »

sóc del carrer de dalt
sóc del carrer de dalt
3 juliol 2017 17:35

No sé com està previst el nou esfalt del carrer de la Vila en obres. Pel meu gust i seguint la línia del tram de baix, esfaltaria tot el carrer a nivell de vorera amb un color tarrós. Les voreres són molt estretes i li donaria un aire més esbelt al carrer.