Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell instal·larà cinc radars pedagògics en diversos punts del poble

L’Ajuntament de Taradell instal·larà cinc radars pedagògics en diversos punts del poble

0
COMPARTIR

A partir d’un Pla de Seguretat elaborat per la Diputació de Barcelona el desembre de 2015, l’Ajuntament de Taradell té localitzats alguns punts problemàtics del trànsit. Un d’ells és l’accés al camí de Marenga que travessa la variant de ponent. Precisament, en aquest punt on ara hi ha un pas de vianants i un canvi de rasant és on es posaran properament els dos primers radars pedagògics.

Es tracta de sistemes que quan passa un vehicle detecten i mostren en un panell lluminós la velocitat a la qual circula. L’objectiu de la mesura és que el conductor sigui conscient de si córre massa i així moderi la velocitat.

Elements de reducció de velocitat

Els radars pedagògis són aparells informatius que no sancionen i que tenen l’objectiu de conscienciar els conductors sobre la velocitat. Està demostrat que un conductor redueix la velocitat si se li mostra visualment la velocitat a la qual circula en el mateix moment, cosa que redueix el risc i la sinistralitat en qualsevol tipus de via.

El radar pedagògic mostra en un panell lluminós la velocitat del cotxe que passa

Malgrat tot i contemplant que alguns conductors s’ho prenguin com un repte o competició per veure qui aconsegueix la velocitat màxima, els radars estan automatitzats per no mostrar la velocitat en aquests casos. Al mateix temps, ofereixen dades del número de vehicles que circulen pel tram, quins dies i hores i a quina velocitat van els vehicles, dades que analitzades permeten decidir on cal actuar.

La Madriguera serà un altre punt

Un altre tram on s’instal·laran radars d’aquest tipus és a prop del barri de la Madriguera. Concretament, just abans del pas de vianants on hi ha la marquesina de bus i on els senyals verticals de trànsit senyalen que cal circular a 50 km/h perquè s’entra en zona urbana venint de Vic. L’altre seria segurament anterior.

Finalment, també es disposarà d’un cinquè radar que serà mòbil. La idea serà anar-lo canviant d’ubicació per analitzar dades en trams urbans i poder decidir possibles mesures. En aquest sentit, un punt possible seria el Passeig Sant Genís on s’ha detectat que alguns vehicles corren massa.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments