Inici Actualitat PDeCAT, ERC i SI formalitzen el pacte per governar junts a Taradell

PDeCAT, ERC i SI formalitzen el pacte per governar junts a Taradell

1
COMPARTIR

Just dos anys després de constituir-se l’ajuntament fruit de les eleccions municipals de 2015, els tres grups amb representacio a l’Ajuntament de Taradell (PDeCAT, ERC i SI) han formalitzat el pacte per governar junts. Malgrat que el PDeCAT governava amb majoria absoluta (8 regidors) i no necessitava pactar, la bona sintonia amb la resta de grups ha estat el factor clau. En el ple d’aquest dijous al vespre es va donar compte de la distribució de regidories i responsabilitats que tindran els quatre regidors d’ERC i el regidor de SI.

Noves regidories

Destaca la creació de dues regidories noves que no tenien singularitat pròvia. Es tracta de la regidoria d’Igualtat que tindrà com a responsable, Mercè Riera, i la de Participació amb Salvador Clot com a màxim responsable. Segons l’alcalde, Lluís Verdaguer, “són dos temes d’actualitat als quals donem més visibilitat”. Mentrestant, Lluís Rodríguez s’integrarà com a adjunt en la regidoria de Governació i Civisme, que fins ara gestionva sol Jordi Baucells. I Xevi Blancafort ho farà en la regidoria de Medi Ambient, que també gestiona Jordi Baucells.

Pel que fa al regidor de SI, Jacint Casadevall, s’integra en la nova regidoria de Relacions Institucionals perquè, en paraules de l’alcalde, “sempre ha mostrat molt interès per temes institucionals i de país”.

Lluís Verdaguer: “Les coses han estat molt fàcils, ni tan sols ha estat una negociació”

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va ser l’encarregat de presentar l’acord i el primer en valorar-lo afirmant que havia estat molt fàcil per la bona predisposició de totes les parts. “Hem sigut prou madurs per parlar-ne i trobar un acord, que no ha estat ni tant sols una negociació”, va destacar. També va recordar que fa 10 anys que va prendre possessió com a alcalde i que al llarg d’aquests anys “s’han fet moltes coses gràcies al govern, però també a l’oposició que ens ha fet estar sempre alerta”.

“Formalitzem un acord que crec que és bo per tots i per Taradell”, va afirmar, abans de referir-se al fet que deixi d’haver-hi oposició: “Deixar clar que ERC i Si quan vegin alguna cosa que no els agrada, també ens ho continuaran dient”.

Salvador Clot: “Pel poble és millor anar tots junts que no fer tres guerres separades”

El portaveu d’ERC, Salvador Clot, va iniciar la seva intervenció justificant l’acord. “La nostra sorpresa és que des d’inicis de mandat hem vist un canvi d’actitud respecte a legislatures passades”, va explicar Clot recordant que els resultats de les municipals els van deixar a l’oposició davant un equip de govern amb majoria absoluta que suposava “una tasca molt difícil perquè sabies que les teves aportacions podien caure en un sac buit”.

Clot també va recordar el caràcter de voluntariat que suposa ser regidor i que “no et presentes per fer política gran sinó per millorar el poble”. El portaveu d’ERC va qualificar l’acord de “molt positiu” perquè “creiem que és millor tots junts per millorar el poble que no pas fer tres guerres separades”. I va deixar clar que les responsabilitats que agafen són per “treballar de forma transversal amb totes les regidories i tots els regidors”.

Finalment, també es va referir a la desaparició d’una oposició formal. “No quedarem sense oposició perquè si veiem alguna cosa mal feta també ho direm i vetllarem perquè es facin el més bé possible en benefici de tot el poble”.

Jacint Casadevall: “El pacte implica molta generositat i diàleg”

L’únic regidor de SI a l’Ajuntament de Taradell, Jacint Casadevall, també va destacar la “voluntat de servei al poble” com a clau per arribar a l’acord. Va afirmar que el pacte “implica molt generositat, molt diàleg, molt compartir. I això denota maduresa”.

I respecte al tema de l’oposició va explicar que l’acord suposava superar el paradigma de govern i oposició i “ens obliga que les coses es facin més bé que mai”. “Estic disposat a què funcioni perquè se’n derivarà el millor goven pel poble”, va dir.

L’últim precedent el 1999

Un pacte de govern entre dues formacions polítiques a l’Ajuntament de Taradell no es produïa des de la legislatura 1999-2003, quen CiU amb 6 regidors i ERC amb 5 van acordar governar junts. Després de les eleccions municipals del 2003 ja no es va repetir la fórmula fins a aquest 2017.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
EX-CONVERGENT
EX-CONVERGENT
21 juny 2017 17:28

Primer de tot felicitar en Marc Guell pel seu article sobre el pacte a l’Ajuntament, les seves reflexions són molt interessants, sobre aquestes jo hi voldria afegir tres questions una per cada banda. Per ERC diria que ha pogut més la fam de tocar poder que res més, ja que després de tantes eleccions perdudes on han demostrat que no serveixen per estar a l’oposició. Per què no han demanat responsabilitats polítiques pel cas de l’hotel de la Roca o la tirolina del Gurri? El cas més recent és el dèficit de l’EAS que aplaudeixen que aquest és menor del… Llegeix més »