Inici Actualitat Més d’un centenar d’alumnes de l’INS Taradell participa en un projecte per...

Més d’un centenar d’alumnes de l’INS Taradell participa en un projecte per mostrar la diversitat cultural

0
COMPARTIR

El projecte “Perfils, Apropament al fet migratori” del curs 2016-2017 ha comptat amb la participació de 107 alumnes de l’Institut de Taradell i de 60 de l’Escola Vedruna de Tona de 2n d’ESO.

També hi han participat 31 persones procedents de 20 països diferents i que actualment resideixen a la comarca d’Osona, majoritàriament a Taradell i Tona. Aquests països són Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Escòcia, Estats Units d’Amèrica, França, Geòrgia, Holanda, Hondures, Marroc, Mèxic, Nigèria, Perú, República Dominicana, Romania, Tailàndia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela.

Aquest és un projecte educatiu centrat en la interculturalitat i el coneixement de la diversitat cultural impulsat per la Mancomunitat La Plana i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

Es va iniciar el mes desembre de 2016 i ha acabat el maig de 2017 i durant aquests mesos s’han desenvolupat diverses sessions, en formats diferents, tant dins com fora de les aules. Per una banda s’han dut a terme xerrades i dinàmiques a les aules a càrrec de l’entitat Irènia entorn les dades i causes socials, demogràfiques i econòmiques del fet migratori, com també sobre els estereotips i prejudicis que envolten la immigració i el nostre dia a dia.

Els mateixos alumnes són el que han portat a terme la part més pràctica del projecte fent un apropament personal a diverses experiències migratòries a través de converses-entrevistes. Aquestes entrevistes han estat enregistrades i editades per una professional per més tard poder-les visualitzar i compartir amb la resta de companys i companyes a les aules.

El resultat final ha estat recollit en un DVD el qual compta amb totes les entrevistes realitzades i està disponible a les biblioteques de Taradell i Tona. Així mateix, també es poden veure les converses enregistrades a través del canal de YouTube de la Mancomunitat La Plana. Tal i com es va fer l’any passat, totes les entrevistes s’han pogut visualitzar a les Biblioteques de Taradell i Tona del 19 al 27 de maig en motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural (21 de maig).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments