Inici Actualitat Les recomanacions per Sant Jordi 2017 de les llibreries de Taradell

Les recomanacions per Sant Jordi 2017 de les llibreries de Taradell

0
COMPARTIR

Per aquest Sant Jordi 2017 hem demanat quines recomanacions literàries ens fan les dues llibreries de Taradell: l’Estel i l’Estudi. A continuació, segons el seu parer, us les presentem per si us poden ajudar a l’hora de regalar un llibre per la diada. Són 20 propostes de llibres.

Llibreria-papereria L’Estel:

FICCIÓ

llibre home cauUn home cau de Jordi Basté i Marc Artigau – Editorial Rosa dels Vents

“Novel·la  negra ambientada a Barcelona. És el primer cas del detectiu Albert Martínez. Molt entretinguda i amb un toc d’humor”. Mentre el detectiu privat Albert Martínez sopa a prop de la Barceloneta amb un antic amic de la universitat, és testimoni d’una discussió entre dos homes. Al cap d’una estona només en torna un.

llibre mitja vidaMitja vida de Care Santos – Editorial Columna

“El 1950 cinc noies estan internes en un col·legi de monges. Trenta anys després es retroben. Cinc dones molt diferents que retraten una generació que va haver de construir el seu destí a l’Espanya de la dictadura i la transició”.

 

 

llibre restes mortalsRestes mortals de Donna Leon – Edicions 62

“Nova novel·la del comissari Brunetti. En aquest cas Donna Leon aboca la seva preocupació pel medi ambient. Molt distreta i amb uns personatges molt propers”. El comissari descans a la vila de la Laguna on coneix un ancià preocupat per l’elevada mortalitat dels animals i el deteriorament del medi natural. Quan apareix ofegat, Brunetti investiga un accident relacionat amb uns abocaments tòxics clandestins que explica alguns fets del present.

llibre nosaltres dosNosaltres dos de Xavier Bosch – Editorial Columna

“És possible l’amistat entre un home i una dona? Per mi el millor llibre de Xavier Bosch fins ara”. En Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Provenen de móns molt diferents. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l’amistat, superen els esculls del destí.

 

llibre promesa fi monUna promesa a la fi del món de Sarah Lark – Ediciones B

“Continua la història de ‘El país del núvol blanc’, aquest cop ambientada durant la Segona Guerra Mundial”. L’Helena i la Luzyna, dues germanes poloneses, sobreviuen en un camp de refugiats a l’espera de ser recol·locades a Nova Zelanda. Al vaixell que els ha de dur cap a la nova vida, només hi ha lloc per la Luzyna, però l’Helena la suplanta i se’n va, abandonant-la. Una vegada a Nova Zelanda, intenta eludir la culpa i construir una nova vida.

llibre fuego hieloComo fuego en el hielo de Luz Gabás – Editorial Planeta

“Novel·la romantico-històrica. Ambientada al Pirineu aragonès a mitjans del segle XIX entre guerres carlistes i revolucions.”. L’autora de ‘Palmeras en la nieve’ narra la història d’Attua, que ha d’ocupar el lloc del seu pare regentant unes termes, i de Cristela, que anhelava una vida al seu costat lluny de la rutina d’un entorn hostil. El seu amor es posarà a prova entre malentesos i obligacions.

 

INFANTIL i JUVENIL

llibre veritat artur– La veritat segons l’Artur de Tim Hopgood i David Tazzyman (il·lustrador) – Combel editorial

“Un llibre divertit sobre les mentides”. L’Artur i la Veritat s’acaben de conèixer i ara mateix no són gaire bons amics… I és que avui l’Artur ha fet una malifeta i sap que la mare li farà preguntes. Dirà la veritat?, o intentarà deformar-la, modelar-la o tapar-la? Tu què faries? Llibre per nens i nenes a partir de 6 anys.

llibre gran dia de resUn gran dia de res de Beatrice Alemagna – Combel editorial

“Els nens ja no saben jugar si no tenen tecnologia a les mans? Un conte amb unes il·lustracions precioses que t’ensenya a ser nen gaudint de coses molt senzilles”. Un nen arriba amb la seva mare a la mateixa casa de vacances d’un lloc solitari i aparentment sense atractius on va cada any. Què hi pot fer allà, tot sol, avorrit, mentre la mare treballa? Però aquella tarda, després de perdre la màquina de matar marcians, s’endinsa al bosc, on descobrirà un món meravellós.

llibre arbre mentidesL’arbre de les mentides  de Frances Hardinge – Editorial Bambú

“Llibre de misteri intrigant, emocionant i molt original. Per a joves a partir de 12 anys. Molt recomanable”. El pare de la Faith apareix mort sense que se sàpiga què ha passat. Corre el rumor que s’ha suïcidat, però la Faith es nega a acceptar-ho i es proposa investigar per desentrellar la veritat. Entre les pertinences del pare hi ha un arbre d’una èspecia estranya: un arre que s’alimenta de les mentides que li xiuxiuegen i que dóna uns fruits que revelen secrets ocults.

Llibreria-papereria L’Estudi

FICCIÓ

llibre donare aixoEt donaré tot això de Dolores Redondo (Premi Planeta 2016) – Editorial Planeta

 “Em va enganxar, bona bona!”. Un escriptor amb un llibre que no acaba de sortir, la seva parella que ell la feia a Barcelona apareix morta en una carretera gallega. Tot plegat el porta a remenar entre la història i la brutícia d’una família noble gallega. Un guàrdia civil a punt de jubilar-se i un capellà que calla, són els altres dos personatges que acompanyen en Manuel.

 

llibre nosaltres dosNosaltres dos de Xavier Bosch – Editorial Columna

“Normalment en Xavier Bosch no defrauda els seus lectors, entre els quals m’hi compto”. És possible l’amistat entre un home i una dona? En Kim i la Laura es coneixen a les aules de la facultat, han de fer un treball junts i d’aquí neix una història d’amistat que travessarà tres dècades…

 

 

NO FICCIÓ

llibre gran teranyinaLa gran teranyina de Roger Vinton – Edicions del Periscopi

La gran teranyina revela l’estructura opaca des d’on determinats agents exerceixen la força que els permet controlar fets i situacions que afecten diàriament la nostra societat. Sigui la Caixa, el Barça, companyies d’asseguradores, lobbys del ciment, motor, farmacèutiques…

 

 

llibre homo deusHomo Deus de Yuval Noah Harari – Edicions 62

Yuval Noah Harari, autor de l’èxit de vendes Sàpiens, imagina un món no gaire llunyà en què afrontem una nova sèrie de reptes. Amb el seu estil perspica i brillant examina els projectes, els somnis i els malsons que conformaran el segle XXI. I, per damunt de tot, es fa les preguntes fonamentals: quin nou món crearem? En què ens volem convertir?

 

 

COSTUMISME I TRADICIONS

llibre matagallsMatagalls. La muntanya i l’aplec d’Òscar Farrerons – Editorial El Farell

Des de 1950 cada segon diumenge de juliol se celebra l’Aplec de Matagalls, acte catalanista i d’amor a la muntanya, recordatori del pare Claret i de la poesia de mossèn Cinto Verdaguer.

 

 

CUINA

llibre cuina roadCuina on road de Pep Nogué i Francesc Murgadas – Cossetània Edicions

Una de les grans passions de Pep Nogué és viatjar per tot Catalunya a la recerca de receptes locals i productes de qualitat. 55 receptes On road!

 

 

INFANTIL

llibre estimoT’estimo (quasi sempre) d’Anna Llenas – Editorial Estrella Polar

Acceptar la diversitat sovint no és fàcil… Un conte per a nens i grans que convida a la comprensió d’allò que ens fa diferents, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.

 

PRIMERS LECTORS

llibre historia catalunya– Història de Catalunya de Jaume Sobrequés i il·lustracions d’Scaramuix- Editorial Base

Aprèn de manera divertida amb l’avi Jaume i el Jan els diferents espisodis de la història de Catalunya. Tot jugant i observant les magnífiques il·lustracions de Joan Romaní, el taradellenc Scaramuix.

 

 

JUVENIL

llibre doble mortalDoble mortal de Salvador Macip i Elisenda Roca – Editorial Fanbooks

En Biel marxa a Londres a visitar el seu amic Max. Però un dia després a la seva sortida, encara no hi ha arribat. En Max, preocupat per la tardança, contacta amb la Julieta, la germana d’en Biel. Els dos joves es convertiran en autèntics detectius i a un ritme trepidant descobriran l’entrellat d’una complexa trama, un misteri inquietant, una carrera contra rellotge plena de perills i un amor inesperat.

 

MEDIÀTIC

llibre mati mare va parirEl matí i la va mare que el va parir – Editorial Rosa dels Vents

Des del 1997 un clàssic de la ràdio catalana, el despertador de Catalunya, un programa informal, incisiu i atrevit. Recull de temes i gags mítics que s’han emès al programa.

 ÚLTIMA HORA

Portada del nou llibre de Jaume Cabre 'Quan arriba la penombra'. (VERTICAL)

Quan arriba la penombra de Jaume Cabré – Editorial Proa

Amb la seva mestria literària, Jaume Cabré ha escrit un conjunt de relats colpidors i més aviat foscos, irònics i fantàstics. Algunes d’aquestes històries conformen una obra plena de sensibilitat i coratge.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments