Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell s’adhereix al pla comarcal per lluitar contra la discriminació...

L’Ajuntament de Taradell s’adhereix al pla comarcal per lluitar contra la discriminació per motius sexuals

0
COMPARTIR

ple-desembre-2016

El ple municipal de l’Ajuntament de Taradell va aprovar aquest dijous a la nit per unanimitat l’adhesió al Pla Comarcal d’Igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere d’Osona 2016-2020. Es tracta d’un pla realitzat des del Consell Comarcal d’Osona amb la participació de l’Associació Talcomsom. Proposa diverses actuacions per prevenir la discriminació, implantar polítiques que tinguin en compte la igualtat i visualitzar el col·lectiu.

ple-desembre-2016-ercEl portaveu d’ERC, Salvador Clot, va explicar que es tractava d’una reivindicació que havien realitzat des de feia temps. “Ens oferim a col·laborar amb l’equip de govern per mirar quines mesures es poden implantar a Taradell, sobretot, per combatre la discriminació i visualitzar el col·lectiu”. ERC també va aprofitar per demanar, un altre cop, que els dies 17 de maig (dia mundial contra l’homofòbia) i 28 de juny (dia de l’orgull gai, lèsbic, transexual i bisexual) es pengi la bandera arc iris al balcó de l’ajuntament.

ple-desembre-2016-ciuL’alcalde, Lluís Verdaguer, va respondre que no s’ho havien plantejat, però estaven oberts a debatre-ho per trobar un criteri adient. Va recordar que fins ara el criteri “és no penjar banderes els dies mundials en general, perquè no penjar-ne una podria ser interpretat com una discriminació”. Va insistir que no estaven en contra del col·lectiu i que l’important era treballar per evitar conductes discriminatòries.

El ple també va donar llum verda a la Xarxa Patrimoni Rural que estructura el projecte de l’Ecomuseu del Blat a nivell comarcal i amb la representació de diversos ajuntaments, entitats, museus i la UVic. Taradell té la presidència a través de la Comissió dels Tonis i la tresoreria que recau en l’Ajuntament de Taradell. A l’apartat de precs i preguntes es va debatre la voluntat de buscar una fórmula per integrar les entitats esportives del municipi sota un mateix paraigüa que permeti donar-los estabilitat i coordinar tots els equipaments i oferta esportiva de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments