Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell inicia els tràmits per ampliar el polígon industrial El...

L’Ajuntament de Taradell inicia els tràmits per ampliar el polígon industrial El Vivet

0
COMPARTIR

ple-taradell-febrer-2017

Tots els grups municipals a l’Ajuntament de Taradell van donar suport a les primeres gestions per fer una ampliació del polígon industrial El Vivet en el ple d’aquest dijous. En concret es va aprovar dividir en subsectors l’ampliació prevista al Planejament d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i donar llum verda a l’ampliació del primer subsector.

Després d’haver realitzat diverses reunions amb els propietaris afectats per tots els subsectors, aquest tràmit permet presentar el Pla parcial a Urbanisme perquè ho aprovi i iniciar la redacció del projecte d’ampliació. Segons l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, l’ampliació preveu quatre sectors diferents i es començaria per la zona entre El Vivet i Can Janet. “Aniria molt bé per tancar alguns carrers”, va destacar i va afegir que “tots aquests anys de crisi han quedat algunes naus buides, però amb la recuperació estaria bé que Taradell estés preparat per si hi ha demanda de parcel·les”.

ple-taradell-febrer-2017-jacint-casadevallL’inici de la tramitació va ser ben vista pels altres dos grups municipals. Salvador Clot, portaveu d’ERC, va dir que “ho veiem positiu pel bé del poble i que tots els afectats hi estiguin d’acord”. Jacint Casadevall, portaveu de SI, va dir que “pot ser un element dinamitzador per l’economia del poble”.

L’ampliació preveu que el cost sigui pagat pels propietaris que passaran de tenir sòl agrícola a sòl industrial, amb la cessió dels corresponents espais per a vials públics, equipaments i zona verda.

Mocions per la igualtat al treball i la rebaixa de l’iva en bolquers i productes d’higiene femenina

ple-taradell-febrer-2017-ercEl ple també va servir per aprovar per unanimitat dues mocions presentades per ERC. La primera reclama la igualtat d’oportunitats de les dones al treball perquè no es produeixi assetjament o hi hagia diferències salarials. En aquest sentit, es proposa implantar un pla d’igualtat en aquelles empreses que no ho compleixin.

La segona moció demana la rebaixa de l’Iva en els productes d’higiene femenia (actualment gravats amb un 10%) i dels bolquers per a infants i adults (amb un 21%) per considerar que no són productes de luxe sinó de consum bàsic per moltes persones.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments