Inici Actualitat Neix a Taradell el primer poltre d’Espanya amb una nova tècnica per...

Neix a Taradell el primer poltre d’Espanya amb una nova tècnica per congelar embrions

0
COMPARTIR
cavall-congelacio-embrions
El poltre nascut de la nova tècnica

Les instal·lacions de CREA Veterinaris de Taradell han vist néixer el primer poltre a Espanya fruit d’una tècnica que permet congelar i conservar embrions equins de mida gran. El naixement va tenir lloc el passat mes d’octubre amb la intervenció del veterinari i director tècnic de CREA Veterinaris, Guillem Formiguera, i el poltre està en perfecte estat.

La companyia de biotecnologia Embryotools ha aconseguit per primera vegada fer-ho possible. Fins ara, els embrions grans no es podien usar perquè durant la descongelació es degenerava l’embrió equí. En canvi, en embrions més petits els índexs d’embaràs són més alts. La nova tècnica permet congelar embrions de gran format (de 6 o 7 dies després de la fecundació).

cavall-congelacio-embrions2Aquesta nova tècnica permet conèixer característiques genètiques de l’embrió, com el sexe, abans que sigui descongelat i posteriormet transfeti. A més, podria servir per aplicar-se a espècies que estan en perill d’extinció.

L’embrió es va inseminar a una euga campiona de doma clàssica. Es va recuperar l’embrió després de 7 dies i es va enviar al laboratori. Després d’unes setmanes, i quan ja se sabia el sexe, es va descongelar i es va tornar a les instal·lacions de CREA Veterinaris de Taradell amb un incubador portàtil perquè s’inseminés a l’euga mare de lloguer encarregada de la gestació. El naixement va ser tot un èxit. L’ús de mares de lloguer sol ser habitual en el món de les competicions equines, perquè permet a les eugues campiones seguir competint mentre la cria creix en un altre ventre.

La congelació d’embrions equins és un repte pels veterinaris d’arreu del món a causa dels pobres resultats reproductius, la dificultat de la tècnica i l’alt cost que suposa pel criador.

cavall-congelacio-embrions3

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments