Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost pel 2017 amb el vot a...

L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost pel 2017 amb el vot a favor de tots els grups

0
COMPARTIR

Per primera vegada l’Ajuntament de Taradell ha aprovat un pressupost amb el vot a favor de tots els grups municipals amb representació al consistori. En els últims anys vots en contra i abstencions eren el signe de vot dels grups a l’oposició i, fins i tot, el 2015 i 2014 es va necessitar el vot de qualitat de l’alcalde per aprovar el pressupost.

Aquest dijous en el ple extraordinari, en canvi, es va poder veure una dinàmica d’entesa entre CiU (equip de govern) i ERC i SI (partits a l’oposició). El motiu d’aquest canvi ha estat que en les últimes setmanes els tres grups han discutit, debatut i negociat el pressupost a partir de diverses reunions de treball.

ple-desembre-2016-ercSalvador Clot, portaveu d’ERC, va justificar el seu vot a favor perquè “hem vist un canvi d’actitud a l’hora de negociar. Hem fet quatre reunions molt profitoses i se’ns han donat totes les explicacions i aclariments que hem demanat”. Clot també va apuntar que el vot a favor “no vol dir que compartim al 100% com es gestionen les partides” i va destacar el fet que s’hagi arribat a un acord per incorporar uns pressupostos oberts a la participació dels taradellencs de cara a l’any vinent. Finalment, també va dir compartir la majoria de les inversions, malgrat que possiblement les prioritzaríen diferent. L’únic punt divergent va ser en el canvi que es fa en el càrrec de treballador eventual com a càrrec de confiança i el sou que cobrarà.

ple-desembre-2016-jacint-casadevallJacint Casadevall, portaveu de SI, va reiterar les paraules de Clot. “M’he sentit plenament partícip en l’elaboració d’aquest pressupost com no ens havíem trobat altres anys”, va destacar. També va manifestar el desig que aquest clima de diàleg es mantingui en propers anys perquè “tots volem el millor pel poble”.

L’alcalde Lluís Verdaguer va destacar també que per a l’equip de govern “ens fa especial il·lusió aprovar el pressupost per unanimitat perquè és senyal que tots hem estat capaços d’estirar i arronsar”. Respecte al lloc de treball, va explicar que es plantejava com una contractació eventual que depenia de l’alcalde i que quan aquest marxava cessava el càrrec, i que el barem del sou respon a estudis fets per la Diputació de Barcelona en relació als salaris de la província.

Un pressupost que supera els 6 milions d’euros

ple-desembre-2016-ciuEl pressupost de l’Ajuntament de Taradell per al 2017 puja a uns sis milions d’euros. Segons l’alcalde Lluís Verdaguer, “hem aconseguit equilibrar-lo tal i com ens obliga la llei”. Sobretot, va destacar l’apartat d’inversions, que contempla una partida d’uns 460.000 euros. Entre les actuacions que es preveuen fer destaca millorar la via pública, renovar l’enllumenat, adquirir material escenogràfic i maquinària per la brigada, continuar implantant el projecte d’administració electrònica, trasllar l’Espai Solidari a l’edifici del Sindicat i millorar alguns edificis educatius, culturals i municipals.

També destaca un fons de contingència, on es preveuen diners per portar a terme uns pressupostos participatius, a través dels quals la ciutadania pugui proposar, debatre i decidir el destí de diners destinats a inversions.

L’any passat el pressupost es va aprovar amb els vots favorables dels regidors de CiU, l’abstensió de SI i el vot en contra  d’ERC. Pujava a 5,6 milions d’euros.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments