Inici Actualitat Lluís Saborit acaba segon la Lliga del Berguedà d’orientació

Lluís Saborit acaba segon la Lliga del Berguedà d’orientació

0
COMPARTIR

lluis-saborit-orientacio-rajadell-2016

Rajadell va acollir aquest diumenge la vuitena i última prova de la Lliga del Berguedà-O de curses d’orientació. I ho va fer amb un destacat protagonisme taradellenc.

D’una banda, Lluís Saborit (CET L’Enclusa-O) ha acabat el campionat en segona posició en categoria masculina C2, gràcies a la seva regularitat després de participar en set de les vuit curses puntuables.

Pel que fa a la cursa de Rajadell, també hi va haver guanyador taradellenc. Josep Maria Freixas va acabar primer en la categoria C2 masculina. També hi van participar altres taradellencs. Marc Ballabriga va ser desè i Lluís Saborit 19è. En categoria femenina, Meri Freixas va acabar cinquena.

Una cursa d’orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls o fites assenyalades en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. Aquesta seria la prova normal. Però també hi ha la rogaine (a Rajadell la prova era d’aquest tipus) on et donen un mapa uns minuts abans per estudiar-lo i on hi ha diferents fites amb un valor de puntuació diferent. Amb un temps determinat (diumenge era d’una hora) has de trobar el màxim nombre de fites possible i de major puntuació (les que puntuen més, sole ser més lluny o més difícils de trobar).

Secció d’orientació al CET

Cal destacar que el Centre Excursionista Taradell s’ha adherit a la FCOC (Federació de Curses d’Orientació de Catalunya) i acaba de crear la nova secció d’orientació, que porta per nom CET L’Enclusa-O. La finalitat és que vagi tenint nous membres que vulguin practicar l’orientació, un esport que es pot practicar a qualsevol edat i que es basa en exercitar-se físicament i mentalment.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments