Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell té previst millorar els dos espais per a gossos...

L’Ajuntament de Taradell té previst millorar els dos espais per a gossos que hi ha al poble

2
COMPARTIR

gos1L’Ajuntament de Taradell té previst arranjar les dues zones habilitades per a gossos que hi ha al municipi. Una està ubicada al segon Pujoló i l’altra a l’Era d’en Mero. En aquests espais es poden deixar els gossos deslligats. A la resta del municipi, dins la trama urbana, sempre han d’anar lligats. La intenció és posar-hi una valla per delimitar els espais, un control d’accés i complementar-ho amb alguns serveis afegits com seria una font per a animals i peces de mobiliari urbà per als propietaris.

Fa unes setmanes hi va haver un debat a Taradell.com a través de diverses cartes dels lectors i comentaris, referent als gossos deslligats quan s’anava a passejar pels voltants del municipi. L’Ajuntament de Taradell regula aquests temes a partir d’una ordenança municipal de tinença d’animals, que va ser aprovada el 4 de març de 2004 (i actualitzada el 2010). Aquesta normativa regula les interrelacions entre persones i animals domèstics o de companyia dins el terme municipal.

Precisament, hi ha un capítol específic sobre els animals a la via pública. Segons l’ordenança, com hem dit, a la via pública han d’anar lligats amb corretja o cadena. No especifica res referent a les zones de bosc. Segons el regidor de Governació i Civisme, Jordi Baucells, “els gossos s’han de portar lligats a tots els llocs, però al bosc hi ha una mica de buit legal i no s’exigeix mai portar-los lligats, excepte quan hi ha bestiar, cases properes o algun altre factor que provoqui molèsties per part dels gossos”. Pel que fa als gossos considerats perillosos, aquests també han de portar morrió i aquests sí que han d’anar lligats sempre. L’ordenança, fins i tot, prohibeix deixar lligat un gos a la via pública encara que sigui per un curt espai de temps.

També hi ha un capítol sobre dejeccions, on es diu que els propietaris han d’adoptar les mesures (estan obligats a recollir els excrements) per no embrutar les vies i espais públics i evitar miccions en les façanes d’edificis i mobiliari urbà.

Més de 800 animals de companyia a Taradell

gosL’Ajuntament de Taradell té censats actualment un total de 889 gossos, 33 gats i una fura. Del total de gossos, 30 estan identificats com a gossos potencialment perillosos.

Segons l’ordenança municipal de tinença d’animals, tots els propietaris estan obligats a inscriure l’animal en el registre censal i l’animal ha de dur una xapa identificativa amb el seu nom i les dades del propietari. En cas que no es faci la inscripció en el cens, els propietaris poden rebre una multa d’entre 100 i 400 euros. A més, els animals potencialment perillosos han de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil per un import igual o superior a 150.000 euros. Segons l’Ajuntament, quan un gos mossega una persona, la raça passa a ser considerada com a perillosa per sempre més. Les denúncies, però, són competència dels Mossos d’Esquadra.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
David
David
25 novembre 2016 14:29

Sort que no tens res en contra dels gossos!!!! El senyor Baucells té raó la via pública és la zona urbana, pots anar a passejar tranquil·la (suposo que deu ser tranquil.la), pel bosc que no et passarà res, els gossos de Taradel no són diferents dels de la resta del món. Com ha d’anar un gos lligat per la muntanya!!!! Ja ni ha prou el tema no dóna més de si. Quina exageració per favor.

Anonim
Anonim
24 novembre 2016 15:13

Auxili, segons el regidor un gos que vagi pels camins que envolten el nostre terme i que hi ha molta gent que els aprofita per anar a caminar i es troba un gos deslligat i sense cap control del seu propietari no li pots dir que el lligui si et mosega res a dir perque no esta obligada a portar-lo lligat. Jo pensava que una via pública és un lloc on tothtom pot accedir-hi, però segons entenc el Sr. Baucells només considera vía pública els carrers del poble. Al final només podrem anar al Punt d’aigua i pagar una quota… Llegeix més »