Inici Actualitat Les eines

Les eines

0
COMPARTIR

dir-no

(Continuació de l’anterior article)

Recepta:

1. Què ha passat? > Observa la situació i valora si és important actuar de manera assertiva. Si és que sí, endavant. Si és que NO perquè és producte de la teva imaginació o és el moment ideal per desfogar-te, l’assertivitat sobra.

2. Pregunta’t > Què sento? Com em sento? El que sents és molt important, no ho subestimis ni ho distorsionis. (IMPORTANT: No confondre si el sentiment és d’enveja, vols cridar l’atenció o competir, perquè no ajudarà a ser plenament assertiu).

3. Importància > És molt important per tu dir alguna cosa o no? És insignificant el què ha passat, o és important que et posicionis? (Això canviarà en funció de les vostres conviccions, però no oblideu els vostres drets!!!)

4. Objectiu > Què espero aconseguir si actuo assertivament? No oblideu l’objectiu!!!

5. Resposta > Què espero que passi? Tingues en compte que pot ser que hi hagi conseqüències negatives…potser la víctima es rebel·la!!!

6. Defensa > Quines alternatives tinc si es compleix la resposta que havia imaginat? (Què faig si és agressiu físicament o verbalment? Si intenta manipular-me? Si deixa de ser amic meu? Si em rebutgen socialment? Si sento angoixa?…) Prepara un PLA!!

7. ACTUA!!! (Si ho prefereixes….entrena abans de fer-ho amb algú, davant del mirall o tot sol!!!)

No és fàcil de fer, però ajudarà a fer créixer la teva autoestima! Tu també ets important!!

Alba Rosique Reig

Psicoterapeuta

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments