Inici Actualitat Els impostos pel 2017 no variaran a Taradell i es bonificarà un...

Els impostos pel 2017 no variaran a Taradell i es bonificarà un 50% la quota per als vehicles híbrids

0
COMPARTIR

ple-octubre-2016

El ple municipal per aprovar les ordenances fiscals per al 2017, és a dir els impostos i les taxes, va ser una bassa d’oli. Per unanimitat es va aprovar congelar tots els impostos i taxes. La mesura s’ha pres després d’arribar a un acord previ negociat entre els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Taradell (CiU, ERC i SI).

La novetat més important és que també s’ha acordat bonificar en un 50% la quota de l’impost sobre vehicles per aquells cotxes que siguin híbrids i que tenen una emissió menor de 92 grams de CO2 per quilòmetre. També es bonifica en un 75% la quota pels cotxes elèctrics i per als vehicles de més de 25 anys (per aquests últims cotxes abans era del 90% però s’ha reduït perquè contaminen més).

ple-octubre-20162Els grups municipals d’ERC i SI es van felicitar per haver arribat a un acord per les ordenances fiscals del 2017. Jacint Casadevall (SI) va afirmar que “demostra molta sensibilitat per part dels grups per no augmentar la pressió fiscal a la gent del poble”. Salvador Clot (ERC) es va mostrar doblement content. D’una banda, per la bonificació als vehicles híbrids “perquè hem fet bona feina i les negocaicions han anat bé”. I de l’altra, perquè s’ha acordat revisar les bonificacions per la taxa d’aigua. Aquesta revisió s’estudiarà l’any vinent un cop s’hagin portat a terme una sèrie d’inversions en infraestrcutures que hi ha pendents.

L’alcalde Lluís Verdaguer (CiU) també va explicar que l’Impost sobre Béns Immobles, que aquest 2017 es va incrementar un 2,59% en el rebut, no es toca. El motiu és que normalment el Govern de Madrid augmentava el valor cadastral i l’Ajuntament ho compensava en part baixant el coeficient, però aquest últim any no hi ha hagut govern. En la resta d’impostos i taxes només hi ha canvis administratius i d’articles a partir de les recomanacions de la Diputació de Barcelona.

L’any passat les ordenances fiscals també es van congelar, a excepció de l’IBI, amb el vot favorable de CiU i Solidaritat i el vot en contra d’ERC.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments