Inici Actualitat La Festa Major 2016 de Taradell s’inicia homenatjant la comissió de festes...

La Festa Major 2016 de Taradell s’inicia homenatjant la comissió de festes de 1976 i amb Laura Sentmartí com a pubilla

0
COMPARTIR

prego-fmtaradell-2016-homenatge-comissio-1976

L’acte més insitucional de la Festa Major de Taradell va arribar molt d’hora aquest any i aquest divendres a la nit es va fer l’elecció de la pubilla i el pregó. El pregoner va ser Vicenç Tió, membre de la comissió que l’any 1976 va reactivar la Festa Major de Taradell. De fet, l’acte es va convertir en un homenatge als integrants d’aquella comissió que va treballar fins el 1979 per reemprendre una festa major que semblava morta a Taradell.

Així, sobre l’escenari van ser reconeguts el mateix Tió, Joan Galobardes, Esteve Serracanta, Magí Reig i Jaume Serra. També van sortir familiars dels desapareguts Àngel Casademunt, Josep Esquís, Josep Fabré, Josep Pladevall i Xavier Verdaguer. L’únic que no hi va poder ser per motius de salut va ser l’alcalde d’aquell temps Lluís Casanovas.

Vicenç Tió recorda les antigues festes majors

vicenc-tio-pregoner-fmtaradell-2016El pregoner enguany va ser l’actual president del Patronat de l’Homenatge a la Vellesa, Vicenç Tió. De fet, la seva elecció es va basar en el fet d’haver participat al llarg dels anys en el teatre taradellenc, el futbol, ser president de l’Esbart dansaire Sant Genís i vinculat a les sardanes, el Parc d’Esports, la Festa d’en Toca-Sons, els Tonis o músic de la Genisenca, entre d’altres.

Tió va reconèixer ser “taradellenc pels quatre costats” i, sobretot, va recordar les festes majors de la seva infantesa i adolescència als anys 50 i 60. Però va destacar que hi va haver uns anys on la gent va començar a marxar i va faltar implicació i la festa major “va caure en crisi”. Va ser el 1976 quan es va crear la primera comissió municipal de festes per dinamitzar-la. Tió va recordar que una de les primeres coses que es va fer va ser “parlar amb les indústries grans del poble per consensuar les vacances dels treballadors i que el final coincidís amb la festa major”. També va explicar que la primera festa major va tenir un cost de 775.000 pessetes (3.228 euros) i que amb el sobrant es va comprar una megafonia que es va cedir a l’ajuntament per les entitats i es va organitzar la cavalcada de Reis amb repartiment de joguines pels infants.

El 1977 es va poder comprar una ambulància pel poble i es van estrenar els gegants i refundar l’Esbart Sant Genís. El 1978 es va fer el primer pregó a cárrec de mossèn Pladevall.

Laura Sentmartí, pubilla 2016 de Taradell

laura-senmarti-pubilla-taradell-2016L’elecció de la pubilla de Taradell 2016 va ser l’últim acte de la nit. Anna Piella es va acomiadar de l’honor i va cedir el relleu a Laura Sentmartí, membre de l’Esbart Sant Genís i veïna del barri de Mont-rodon.

L’acte va comptar amb la interpretació en directe de la Cobla Lluïsos, que va posar música als balls que va oferir l’Esbart dansaire Sant Genís.

A continuació podeu veure més imatges en una galeria que durant la Festa Major anirem ampliant amb més actes:

prego-fmtaradell-2016-muntatge

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments