Inici Actualitat 45 persones han finalitzat els cursos de català per a nouvinguts o...

45 persones han finalitzat els cursos de català per a nouvinguts o majors de 60 anys

0
COMPARTIR

cursos-catala-taradell-2016

Al mes de juny van finalitzar els cursos de català per a persones nouvingudes i per a persones majors de 60 anys sota el nom “Avança en català, fes arrels”. Aquests cursos, iniciats al mes de gener a l’escola municipal de l’Arpa, han estat organitzat per l’Ajuntament de Taradell, conjuntament amb els programes de Convivència i Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana. Hi han participat un total de 45 persones.

En total s’han realitzat tres cursos. Un curs d’alfabetització per a persones no alfabetitzades als seus països d’origen. Aquest s’ha fet cada dimarts i dijous d’1/4 de 4 a 3/4 de 5 de la tarda. Aquest s’emmarca dins el programa “Lletres per tothom” i que s’ha pogut portar a terme gràcies al suport econòmic que Càritas Parroquial de Taradell ha rebut per part de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania dela Generalitat De Catalunya.

cursos-catala-taradell-20162Un segon curs d’un nivell entre inicial i bàsic també destinat a persones d’origen estranger, que ha tingut lloc els dimecres de 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del migdia. I un tercer grup, destinat a persones a partir de 60 anys, que també s’ha fet els dimecres però a la tarda, d’ 1/4 de 4 a 3/4 de 5, i que està emmarcat dins el projecte de tallers Gent Gran Activa.

A més, els alumnes del grup de nivell inicial bàsic van aprofitar el darrer dia del curs per celebrar el final del curs amb un tastet de diversos plats cuinats per ells mateixos. Els majors de 60 anys van fer un recorregut amb l’escriptor taradellenc Antoni Pladevall Arumí.

Parelles lingüístiques

Tant l’ajuntament de Taradell com el Programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana, donen molta importància a que les persones d’origen estranger utilitzin el català en el seu dia a dia. Així mateix, recorden que una de les maneres més eficaces per aprendre el català és parlar-lo. Per això, animen a totes aquelles persones catalanoparlants que vulguin ajudar en la integració de les persones procedents d’altres països, a fer-se voluntaris per la llengua i esdevenir parella lingüística amb alguna persona d’origen estranger.

Tots aquells que estiguin interessats a fer-se voluntaris per la llengua poden informar-se a l’Ajuntament, la Biblioteca, el Puntal i a l’espai Solidari de Taradell.

cursos-catala-taradell-20163

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments