Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell comença a fer el mapa de patrimoni cultural

L’Ajuntament de Taradell comença a fer el mapa de patrimoni cultural

0
COMPARTIR

SagreraAquesta setmana dos tècnics de l’empresa Antequem SL de Mataró han iniciat la confecció del mapa del patrimoni cultural de Taradell. Es tracta d’una eina que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d’aquells municipis que en sol·liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilitat social.

Durant un any es farà un estudi i constarà de tres fases. La primera serà la recollida de dades bibliogràfiques, així com de la informació que hi ha a base de dades. També es recollirà informació oral i es visitaran els elements detectats; i finalment, es farà un treball de gabinet que contrastarà les fitxes de camp amb tota la documentació prèvia i introduirà la informació en fitxes informatitzades, redactarà una memòria i emetrà un informe sobre les potencialitats i necessitats del patrimoni del municipi.

plàtan font granCal destacar que no només es farà un inventari d’elements i patrimoni públic i conegut, sinó també elements privats que puguin tenir un interès. Per tant, els veïns que creguin que disposin d’algun element o patrimoni privat, poden fer-ho saber a l’Ajuntament.

Així, es podarà fer un inventari d’edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics, obra civil, elements urbans, objectes singulars, col·leccions, fons d’imatge, fons documentals, fons bibliogràfics, manifestacions festives, tècniques artesanals, tradició oral, música i dansa, costumari, zones d ‘interès natural i elements botànics singulars.

El mapa del patrimoni cultural , un cop acabat, es podrà consultar al web municipal i també al web de la Diputació de Barcelona: http://patrimonicultural.diba.catEl cost és de 12.700 euros i està finançat en un 70% per la Diputació de Barcelona.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments