Inici Actualitat Les novetats de Sant Jordi 2016 de la Biblioteca de Taradell

Les novetats de Sant Jordi 2016 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb motiu de Sant Jordi 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre punt estrenaA punt d’estrena / Maria Carme Roca

Barcelona : Columna, 2016

Sinopsi: L’Eulàlia Rovira és una maniquí barcelonina cotitzada i de referència. La seva vida personal, en canvi, és un enfilall de desencerts. Per això ha decidit separar-se del marit, que cada dia que passa descobreix que se li fa més desconegut i inquietant.

Com ha arribat a aquesta situació? Encara que de portes enfora ara sembla que la vida li somrigui, n’ha passat de tots colors amb una infantesa malaltissa, la guerra civil i una família difícil que es divideix entre Barcelona i Manresa. Però si la seva àvia, que viu ancorada en el passat, guarda un secret, ella sempre ha tingut un somni des de petita: el desig de convertir-se en una gran maniquí. I és que des que té ús de raó, l’Eulàlia s’ha interessat pel món de la confecció i les passarel·les, i es quedava extasiada llegint les pàgines de la revista il·lustrada Jorba. Les circumstàncies la duran a treballar de dependenta a Can Jorba i a participar en les desfilades de prêt-à-porter que el magatzem organitza per mostrar els models que s’hi confeccionen. I, per què no admetre-ho, l’elegància natural que captiva els creadors de moda li permetrà fer les primeres passes cap a una vida plena de somnis i il·lusions a punt d’estrena

llibre historia canallaHistoria de un canalla / Julia Navarro

Barcelona : Rosa dels Vents, 2016

Sinopsi: Thomas Spencer sap com aconseguir tot el que vol. Una salut delicada és el preu que ha de pagar pel seu estil de vida, però a ell, tant li fa. Tanmateix, des de l’última vegada que el cor li va donar un ensurt, una sensació estranya s’ha apoderat d’ell i, en la soledat del seu luxós apartament de Brooklyn, se succeeixen les nits en les quals no pot evitar preguntar-se com hauria estat la seva vida si hagués fet allò que conscientment va escollir no fer. El record dels moments que el van fer triomfar com a publicista i assessor d’imatge a Londres i a Nova York durant els vuitanta i els noranta, ens desvetlla els tèrbols mecanismes que de vegades fan servir els centres de poder per aconseguir els seus propòsits. Un món hostil, governat per homes, en el qual les dones es resisteixen a tenir un paper secundari.

L’assassí que va somniar amb un lloc al cel / Jonas Jonasson

Barcelona : Catedral, 2016

Sinopsi: Tots els delinqüents d’Estocolm persegueixen l’home més buscat de Suècia: un assassí a sou retirat que acaba de sortir de la presó i s’ha aficionat a l’alcohol i la Bíblia. Acompanyen l’exassassí una parella d’enamorats que el protegeixen i l’utilitzen per engegar un negoci que els farà rics: fundar una església on regar generosament la paraula de Jesús amb vi de missa, un lloc de recolliment per predicar que el camí de la santedat també es pot recórrer fent esses.

llibre historia cognomHistòria del nou cognom / Elena Ferrante

Barcelona : La Campana, 2016

Sinopsi: Aquesta és la Història del nou cognom, la segona novel·la de l’èxit mundial de la saga de L’amiga genial. Hi retrobem de seguida la Lila i l’Elena, i aquesta gran història d’amistat complicada i meticulosament retratada: la seva relació d’amor i odi i l’entramat indestriable de dependència i alhora voluntat d’autoafi rmació. La Lila i l’Elena tenen setze anys i se senten en un cul-de-sac. La Lila s’acaba de casar, però de seguida que adopta el cognom del seu marit té la impressió d’haver-se perdut a si mateixa. L’Elena s’ha convertit en una estudiant modèlica, però, justament al casament de la seva amiga, descobreix que no està bé ni al barri ni fora

llibre cartelEl cártel / Don Winslow

Barcelona : RBA, 2015

Sinopsi: L’any 2004 Art Keller, agent de la DEA, fa més de trenta anys  que lluita contra la droga en una luita a  mort amb Adan Barrera, cap de la Federació, el cártel més poderós  del món i  autor del brutal assassinat de la seva parella. Keller paga un preu molt alt per veure a Barrera a la presó: la dona que estima, les seves creences i la vida que vol viure. Una història realista de poder, corrupció, revenja, honor i sacrifici.

llibre confessions culerConfessions d’un culer defectuós / Sergi Pàmies

Barcelona : Empúries, 2015

Sinopsi: Confessions d’un culer defectuós és, sobretot, la història d’una conversió sentimental. Alternant reflexions i records, Sergi Pàmies analitza els orígens atzarosos del seu barcelonisme com un pretext per desplegar un punt de vista particular i original. ¿Es pot ser culer sense ser antimadridista? ¿Existeix una manera genuïnament barcelonista d’animar l’equip? ¿Ha de vendre’s el club l’ànima als patrocinadors per mantenir-se a l’elit? Amb vint anys d’experiència com a comentarista de l’actualitat blaugrana en diversos mitjans de comunicació, Pàmies es planteja aquestes preguntes a través d’un exercici retrospectiu que agermana la ironia, el sentit crític i el registre passional. El resultat és un text d’una franquesa insòlita: un autoretrat vivíssim del seu autor i, alhora, una radiografia mil·limètrica de les patologies bàsiques del barcelonisme convencional, que el talent de Sergi Pàmies converteix en l’observatori idoni per mirar d’entendre el futbol i les actituds que l’acompanyen.

llibre dia cervolEl Dia del cérvol / Marina Espasa

Barcelona : L’Altra, 2016

Sinopsi: La Minerva porta mesos tancada a casa treballant en una tesi doctoral sobre el temps circular. Una matinada, sortint d’un concert a l’Heliogàbal, s’adona de l’estranya proliferació de cérvols a Barcelona. N’hi ha pertot arreu: en samarretes, jerseis, bosses de tela, en pintades a les parets, a la marca de la cervesa de moda. Que aquesta invasió dels cérvols, per subtil que sigui, entranya un risc real, la Minerva ho descobrirà gràcies al Ricard i al viatge que fan tots dos al sud de Suècia. Allà també descobrirà que l’amor i la felicitat són tan fràgils i enganyosos com la pitjor de les angoixes.

lllibre he viscut pocHe viscut tan poc: diari d’Eva Heyman / Eva Heyman

Barcelona : NED, 2016

Sinopsi: Eva Heyman és per a la ciutat d’Oradea, el que Anna Frank és per Amsterdam i el món. Dos adolescents jueves, cadascuna de les quals escriuen i mantenen un diari, mentre el món estava canviant arrel de l’ocupació nazi. Totes dues van morir en un camp de concentració, Eva a Auschwitz i Ana a Bergen-Belsen. Però els dos diaris són molt diferents. El diari de l’Eva és curt però molt intens. No va viure amagada com l’Anna. Va viure el dia a dia de la ciutat i la deshumanització que poc a poc va anar patint la seva família i ella mateixa.

llibre avinguda misterisL’Avinguda dels misteris / John Irving

Barcelona :Edicions 62, 2016

Sinopsi: Juan Diego un adolescent de catorze anys que va néixer i créixer a Mèxic té una germana més petita que es diu Lupe, i que es pensa que pot veure el que està per venir, concretament el seu futur i el del seu germà. A més, la Lupe llegeix la ment de les persones. No sap el que pensa tothom, però sí que ho sap de la gran majoria de persones. I imagineu-vos què podria arribar a fer una nena de tretze anys que creu que pot canviar el futur.

En Juan Diego, ja com a adult, viatja a les Filipines, i els somnis i records de la seva infància
i adolescència l’acompanyen d’una manera molt intensa. L’Avinguda dels Misteris és la història del que li passa al Juan Diego a les Filipines, on el que li va succeir en el passat a Mèxic entra en conflicte amb el seu futur. Una defensa aferrissada de la llibertat de les persones i dels pobles a triar el seu propi camí.

llibre noi casa muntanyaEl noi de la casa de la muntanya / John Boyne

Barcelona : Empúries, 2016

Sinopsi: Quan el Pierrot es queda orfe, es veu obligat a deixar la seva casa de París i començar una nova vida amb la seva tieta Beatrix, que fa de minyona a casa d’una gent acomodada, al cim dels Alps bavaresos, a Alemanya. Però no és una època normal. Corre l’any 1935 i la Segona Guerra Mundial està a punt d’esclatar. I aquella tampoc no és una casa normal, és el famós Berghof, residència de descans d’Adolf Hitler.

Ràpidament, el Pierrot serà acollit i tutelat per Hitler, que el llançarà a un món nou cada cop més perillós: un món ple de terror, secrets i traïcions, del quan no serà gens fàcil escapar…

llibre mort ulissesLa mort d’Ulisses / Petros Màrkaris

Barcelona : Tusquets, 2016

Sinopsi: L’Ulisses és un ancià grec que, quan veu que s’apropa l’hora de la mort, decideix que l’enterrin al lloc on va començar a somiar: Istanbul, la seva veritable pàtria. I és que el poble grec viu al segle XXI, amb l’arribada dels refugiats que fugen de la guerra, un fet que ja va experimentar en primera persona al llarg de tot el segle anterior: una persecució que va acabar per als grecs en una emigració forçosa. Però l’Ulisses, acabat d’arribar a la seva Ítaca somiada, ja sense res per perdre, decideix enfrontar-se temeràriament als Llops Grisos, organització paramilitar turca molt semblant a la grega Alba Daurada.

llibre somnis midaSomnis a mida / Núria Pradas

Barcelona : Columna, 2016

Sinopsi: Barcelona, 1917. La Laia Calvet acaba d’entrar com a dependenta als magatzems Santa Eulàlia del Pla de la Boqueria, on de seguida farà amistat amb la filla del director. La seva vida anirà paral·lela a l’evolució de l’empresa, i l’amor sorgirà enmig de col·leccions de moda femenina de creació pròpia de la botiga, plorarà el desamor mentre la seva carrera va en ascens fins arribar a ser l’encarregada de la botiga, viurà la incertesa i el dolor durant la Guerra Civil i descobrirà nous horitzons coincidint amb l’obertura de la mítica botiga de Passeig de Gràcia.

llibre vida casaVida de casa / Marilynne Robinson

Barcelona : Edicions de 1984, 2016

Sinopsi: Ruth i Lucille creixen òrfenes en un poblet insòlit d’Idaho anomenat Fingerbone, situat a la riba d’un llac immens i inquietant que ha segat la vida del seu avi per accident i de la seva mare per suïcidi. Abandonades per la mare i després per l’àvia i les bestietes que la van succeir, les nenes queden a càrrec de la tieta Sylvie, una dona enigmàtica i excèntrica.

llibre ultima sortidaL’última sortida / Federico Axat

Barcelona : Columna, 2016

Sinopsi: En Ted és ric i té una família perfecta, una dona i dues filles adorables. Ningú no imagina què l’ha portat a prendre la dràstica decisió de suïcidar-se. Quan el timbre sona una vegada i una altra, la seva primera reacció és ignorar-ho i prémer el gallet una vegada per totes. Però aleshores descobreix una nota amagada entre les seves coses, una nota amb una cal·ligrafi a que reconeix com a pròpia però que no recorda haver escrit: “Obre la porta. És la teva última sortida”.

llibre decisioLa Decisió / Kathryn Taylor

Barcelona : Ediciones B, 2015

Sinopsi: Ben Sterling no acaba d’entendre’s a ell mateix: des de la seva arribada a Daringham Hall la seva vida ha fet un tomb, no només perquè la seva família, durant tant de temps perduda, el rep amb una gran amabilitat i, contra tot pronòstic, a la seva finca anglesa, sinó també perquè els seus sentiments per la veterinària Kate l’han agafat per sorpresa. Però ara fins i tot es planteja un futur a Anglaterra? En realitat no sap que les intrigues d’una tercera persona el faran reconsiderar la seva decisió de quedar-se a Daringham Hall.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments