Inici Actualitat Josep Miret fa una conferència teatralitzada a Sant Julià sobre 7 testimonis...

Josep Miret fa una conferència teatralitzada a Sant Julià sobre 7 testimonis del final de la Guerra Civil a Osona

0
COMPARTIR

camp-aviacio-vilatorta

Les III Jornades de l’Aeròdrom, organitzades per MeteoVilatorta, compataran aquest cap de setmana amb una conferència teatralitzada amb accent taradellenc. Josep Miret presentarà la conferència ‘Els del 42’ basada en set testimonis del final de la Guerra Civil a Osona.

Es tracta de la narració del testimoni de set nois de 17 anys que durant el gener de 1939 van ser mobilitzats per l’exèrcit de la República, a les poblacions de Centelles, Tona, Malla, Taradell, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Sant Julià de Vilatorta. A la conferència teatralitzada també hi participaran els taradellencs Gerard Presegué i Sergi Tordera. El primer ha fet un muntatge d’un audiovisual i el segon s’encarregarà de l’apartat tècnic del sol i la il·luminació. Les lectures dels testimonis aniran a càrrec de Guim Sagalés i Joan Casulleras.

camp-aviacio-vilatorta-logoLa conferència tindrà lloc el diumenge a les 7 de la tarda al Saó Catalunya de Sant Julià de Vilatorta. Les jornades de l’Aeròdrom tenen lloc a Santa Eugènia de Berga, Calldetens i Sant Julià amb l’objectiu de donar a conèixer la memòria històrica. L’Aeròdrom de Vilatorta va néixer el juny de 1938 per crear una xarxa d’estructures de defensa del govern republicà prou sòlida com per contrarestar els atacs franquistes.

Actualment, les restes de l’antic Aeròdrom de Vilatorta formen part d’una ruta perfectament senyalitzada, amb un total de 13 refugis escampats per tot el perímetre del camp.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments