Inici Actualitat Fa tres mesos que no plou a Taradell

Fa tres mesos que no plou a Taradell

1
COMPARTIR

plujaAvui 3 de febrer es compleixen tres mesos exactes de l’últim dia que va ploure a Taradell. Segons l’Observatori Meteorològic de Taradell, l’últim registre de pluja va ser el 3 de novembre quan es van comptabilitzar 21,6 litres.

Des de llavors, només el 4 i 5 de gener van caure quatre gotes que només van mullar el terra i van registrar 0,6 i 0,2 litres. Però aquests dies no haurien trencat el període de sequera. Segons Pere Espinet, responsable de l’Observatori meteorològic de Taradell, es considera període de sequera si no es registra almenys un litre en 24 hores. Per tant, fa tres mesos que hi ha sequera.

En aquests tres mesos només s’han registrat dies de boira que han deixat uns 0,2 litres, ja que ara els sistemes automàtics registren que la boira, la rosada i la gebrada deixen precipitació per condensació. Antigament, no es comptabilitzava aquesta precipitació de forma tan precisa perquè quan es feia la lectura del pluviòmetre l’aigua podia haver-se evaporat.

Un 2015 molt sec

La manca de pluja ha fet que que aquests últims mesos entrin dins registres històrics de menys precipitació des que es tenen dades a Taradell a l’any 1949. L’any 2015 ha estat el sisè any més sec a Taradell amb només 554 litres recollits (podria estar més amunt, ja que s’hi sumen els registres de precipitació de boira, rosada i gebrada que antigament no es comptabilitzaven). L’any més sec va ser el 2012.

També hem comparat registres dels mesos de gener i desembre a Taradell per contrastar-los amb els del desembre de 2015 i gener de 2016.

dades-2015-registres-pluja

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Montse
Montse
6 febrer 2016 14:10

Per què en el pròxim ple els regidors no van amb la samarreta al revés??