Inici Actualitat La Biblioteca s’omple per veure el documental sobre la Festa del carrer...

La Biblioteca s’omple per veure el documental sobre la Festa del carrer de Sant Sebastià

0
COMPARTIR

presentacio-documental-festa-sant-sebastia-20164

El Grup de Recerca Local de Taradell va presentar aquest dissabte al matí el seu últim documental sobre la Festa del carrer de Sant Sebastià. La Biblioteca Antoni Pladevall i Font es va omplir per recordar aquesta festa tan emblemàtica, organitzada pels mateixa veïns del carrer, sobretot del primer tram.

presentacio-documental-festa-sant-sebastia-20162El reportatge, que podeu veure més avall, explica d’on ve la tradició i el culte a Sant Sebastià, dels inicis de la festa als anys 20 del segle XX i de com ho vivien els veïns i dels actes que s’organitzaven com la xocolatada, els ballets o les sardanes. En total hi apareixen el testimoni de 13 persones que es van entrevistar.

A l’acte també es va fer un balanç de les activitats realitzades durant el 2015 i es va projectar un petit fragment de les deu entrevistes a gent gran que s’han realitzat. En aquest sentit, Laia Miralpeix, coordinadora del Grup de Recerca, va destacar que des del 2009, quan va néixer el grup, s’han realitzat 160 entrevistes.

presentacio-documental-festa-sant-sebastia-20163Eva Leucó, responsable de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, va explicar que s’ha posat en marxa el nou espai web del Grup de Recerca Local de Taradell. En aquesta web, s’hi poden contemplar les notícies, i hi ha seccions amb els documentals que s’han realitzat i un petit resum de totes les persones que han estat entrevistades, que s’aniran completant aquest 2016. L’objectiu és que sigui un referent de l’estudi de la història local.

Al final de l’acte, les persones que han estat entrevistades van rebre un petit obsequi per la seva participació i es va fer la fotografia de família. A continuació podeu veure el documental:

presentacio-documental-festa-sant-sebastia-2016

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments