Inici Actualitat Albert Om presenta a Taradell el llibre de caricatures ‘A la cara’

Albert Om presenta a Taradell el llibre de caricatures ‘A la cara’

0
COMPARTIR

llibre-albert-om-20152

El periodista taradellenc Albert Om va presentar dissabte a la tarda el seu últim llibre. ‘A la cara. Retrats que ens retraten’ és un recull d’articles dedicats a personatges a qui Om ha dirigit una de les cartes que es publiquen cada dissabte a la contraportada del diari Ara. En total 53 personatges amb un petit escrit i una caricatura, realitzada per Àlex Gallego.

Aquest dissabte al Centre cultural Costa i Font i davant d’un centenar de persones, Om va estar acompanyat de l’il·lustrador i de l’exdirector del diari Ara, Carles Capdevila, que va fer de presentador. L’acte es va convertir en una conversa informal sobre records de la seva amistat, el fet de ser osonencs i, finalment, un anàlisi d’algunes caricatures i personatges.

llibre-albert-om-2015Carles Capdevila va definir el llibre com a “petita obra d’art”, on es dóna molt protagonisme a les caricatures. “Són dos retratistes molt fidels”, va dir Capdevila d’Albert Om i Àlex Gallego. El periodista taradellenc va explicar que l’objectiu era “no tant descriure les persones, sinó descriure la mirada que nosaltres tenim dels personatges”. Mentrestant, Àlex Gallego va explicar que comença les caricatures “per les celles i els ulls perquè la mirada és el més important”. Durant l’anàlisi d’algunes caricatures van explicar que la primera i l’última són per a Esther Quintana i Neus Català, on es demostra que la caricatura “també pot servir per dignificar les persones”.

Al final de l’acte els presents que van comprar el llibre van poder tenir-lo signat pels dos autors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments