Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost pel 2016 de 5,6 milions d’euros

L’Ajuntament de Taradell aprova un pressupost pel 2016 de 5,6 milions d’euros

0
COMPARTIR

ple-pressupostos-desembre-2015

L’Ajuntament de Taradell va aprovar amb els vots favorables dels regidors de CiU el pressupost pel 2016 en el ple municipal d’aquest passat dijous. ERC va votar en contra i SI es va abstenir en un pressupost qualificat de continuïsta i que puja a 5,6 milions d’euros.

ple-pressupostos-2015-ercEl pressupost està marcat pel pla d’estabilitat financera que ha de complir l’Ajuntament i, per tant, hi ha poques inversions previstes. L’alcalde, Lluís Verdaguer, va afirmar que les inversions es decidirian “un cop liquidat el pressupost del 2015 i sapiguem de quin finançament (subvencions) disposem”. L’oposició va reclamar haver pogut participar més en el debat. Salvador Clot, portaveu d’ERC, va explicar que havien fet algunes propostes en quant a pressupostos participatius i inversions a can Costa i la Plaça de les Eres i “se’ns va dir que no s’incorporarien, però va semblar que rebíem el compromís d’estudiar-les i incorporar-les al llarg de l’any, cosa que celebrem”. Va justificar el seu no pel fet que “hi ha alguna partida de despeses que no compartim i sempre hem criticat”.

ple-pressupostos-jacint-casadevallJacint Casadevall, portaveu de SI, va qualificar el pressupost de “trist i que no il·lusiona, segurament per estàt tot molt lligat i tenir poca capacitat de maniobra”. Va afegir que “potser he trobat a faltar una mica més de diàleg amb l’oposició per saber el nostre parer”. L’alcalde va respondre les intervencions afirmant que “en cap moment hi ha hagut un no rotund, i les propostes són inversions, que ja hem dit que les emplacem al març”.

Els números del pressupost

En detall, el pressupost del 2016 ascendeix a 5.652.000 euros (5,3 el 2015). Els ingressos varien, sobretot, en quant a les taxes que s’incrementen un 16% respecte al pressupost del 2015 (tot i que respecte al tancament del 2015 serà d’un 5,6%) perquè contemplen els ingressos procedents de l’Espai d’Aigua i Salut. La resta de capítols pugen lleugerament. Pel que fa a despeses, baixa un 3% el capítol de personal, ja que no hi ha previstos plans d’ocupació, i puja un 11% (un 3% respecte al tancament de 2015, segons l’alcalde) les despeses corrents perquè ja es comptabilitzen despeses de l’EAS. També es contempla un fons de contingència (per a imprevistos) de 72.000 euros.

ple-pressupostos-desembre-20152Licitació per gestionar l’EAS

El ple va aprovar, amb l’abstensió d’ERC i SI, la licitació del contracte de serveis per gestionar l’EAS i el pavelló municipal. Es preveu adjudicar la gestió del personal a una empresa externa. Quan es va posar en funcionament l’EAS el personal es va contractar a través d’una empresa de treball temporal (ETT), però l’Ajuntament es va comprometre a canviar-ho abans de mig any. La normativa estatal, però, no permet que l’Ajuntament contracti personal i, per això, s’ha buscat aquesta fórmula. “Volem tenir garantit que el personal formarà part d’una empresa coneixedora del sector i seguint els criteris de l’ajuntament”, va explicar l’alcalde que va assegurar que l’EAS continua sent un equipament municipal. Es preveu una adjudicació per dos anys prorrogable dos anys més amb un pressupost màxim de 471.000 euros. “És un topall màxim i ens garanteix que les despeses no s’excediran”, va dir Verdaguer.

Salvador Clot, d’ERC, va afirmar que, tot i no ser el model preferit, “creiem que s’ha de procurar que el dèficit sigui el menor possible i vetllarem perquè l’adjudicació sigui la més favorable pel poble i no repercuteixi en la qualitat del servei”.

Es farà un pla de seguretat de la circulació

El ple va aprovar per unanimitat un conveni amb el Servei Català de Trànsit per realitzar un pla de seguretat de la circulació. Aquest identificarà els punts conflictius del municipi i les mesures a aplicar per solucionar-los. Des del 2010 l’Ajuntament té identificats tots els punts on hi ha hagut accidents de trànsit. El pla no té cap cost i es fa paral·lelament a un pla de mobilitat que s’està realitzant.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments