Inici Actualitat L’EAS Taradell continua generant discussió entre ERC i CiU, ara pel dèficit

L’EAS Taradell continua generant discussió entre ERC i CiU, ara pel dèficit

0
COMPARTIR

ple-octubre-2015-ercL’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i dos dels regidors d’ERC, Salvador Clot i Lluís Rodríguez, van mantenir un intens debat dimarts en el ple extraordinari, sobre el dèficit que ha generat l’EAS Taradell en els primers mesos de funcionament. En el punt en què s’aprovava la modificació de diferents partides del pressupost del 2015, en funció de si han calgut més diners dels previstos o destinar-los a altres partides, ERC va fixar-se en els diners destinats a l’EAS (uns 653.000 euros, dels quals 118.000 són de desviació de l’obra).

Salvador Clot va iniciar la intervenció dient que la modificació era molt elevada (uns 900.000 euros) i la majoria eren per l’Espai d’Aigua i Salut. “Mai hem compartit l’obra ni com dotar-la de recursos. És una decisió política que no compartim perquè es treuen diners per altres coses i es menja tot el fons de contingència (diners pressupostats per fer front a imprevistos)”, va dir Clot. I va afegir que “creiem serà una infraestructura deficitària en uns 400.000 euros anuals i això podria repercutir en els serveis que dóna l’ajuntament dia a dia”.

ple-octubre-2015-ciuAquesta xifra va ser la que va centrar la discussió. L’alcalde Lluís Verdaguer va posar en dubte els números d’ERC. Segons ell, la modificació anava destinada a moltes millores i “no ha quedat res per fer ni reparar”. Centrant-se en l’EAS, va dir: “Hi ha hagut un cost d’obertura important, però no un dèficit de 400.000 euros”. Segons Verdaguer aquest 2015 es preveu (sense tenir en compte els costos de la inversió) un balanç negatiu de 250.000 euros. “El primer any sempre és més elevat, perquè els dos mesos abans d’obrir van ser deficitaris per pagar personal, biomassa, electricitat i hi va haver la campanya de promoció”, va destacar. I va resumir que al 2016 s’espera un dèficit de 166.000 euros incloent material, reparacions, assegurances, explotació, nòmines, etc. “Al principi estimàvem entre 100.000 i 120.000 euros de dèficit, però també contemplàvem que seria gestionat per una Fundació que estaria exempta d’iva, i ara amb l’actual sistema de contractació de serveis ens suposa 100.000 euros d’iva. Per tant, estaríem parlant d’un dèficit de 66.000 euros. No comprenc els 400.000 euros que dieu”.

Salvador Clot va respondre que els seus números es basaven en extrapolar un dèficit de 200.000 euros dels sis primers mesos de funcionament i que també esperaven que no fos tan gran el dèficit. Però l’alcalde va respondre-li que no es podia extrapolar perquè als dos primers mesos no hi va haver quotes d’abonats, ni cursos de natació i es va comprar molt material i despeses de manteniment. I va afegir que en mig any l’EAS “compleix el que deia l’estudi de viabilitat que contemplava que el primer any acabaríem amb 800 abonats i ja en tenim 1.200”. Lluís Rodríguez, regidor d’ERC, va posar en dubte l’estudi dient que “no està bé agafar l’estudi pel què ens convé perquè no el complim amb les despeses”. Els dos van quedar en d’aquí un any revisar els números i reconèixer qui s’havia equivocat.

Jacint Casadevall, regidor de Solidaritat, va intervenir al final per reconèixer que ja s’esperava un dèficit el primer any i va demanar “un esforç per reduir-lo any a any”. L’alcalde va tancar el debat afirmant que “estem contents d’haver gastat 250.000 euros en un equipament que té tant ús” i retreient que en deu anys s’ha hagut de sentir sempre crítiques, “tot i que, vam reconèixer errors, saber corregir, reorientar el projecte… i s’ha demostrat que era una aposta encertada”. També va recordar que tots els pressupostos han acabat amb romanent positiu.

Cal destacar que el ple també va aprovar per unanimitat adherir-se a la moció en suport a la resolució que va prendre el Parlament de Catalunya el 9 de novembre passat per iniciar el procés de desconnexió amb l’estat espanyol.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments