Inici Opinió Oh, benvinguts, passeu, passeu

Oh, benvinguts, passeu, passeu

0
COMPARTIR

opinio Lluís granAquest cop no sé ni per on començar l’escrit. A voltes el començaria donant sang a Can Costa o comentant la feina formiguera i constant de Caritas Taradell amb ma mare o assegut al pati de butaques de Can Costa per l’Arnau 97 o fent la cervesa a l’envelat de Taradell.com o …

És tan rica i variada la vida solidària de Taradell que se’t fa difícil saber per on començar un escrit que va d’això, de solidaritat pacient, constant, metòdica, veïnal, … Aquella solidaritat de formigueta que he fet aflorar en el cas de Càritas i que es resumeix, si se’m permet en un decàleg i un enllaç.

1.- El dret d’asil és un dret humà regulat en la normativa internacional que, entre d’altres, han signat els Estats de la Unió Europea.

2.- La lògica humana del patiment i l’emoció no ha de substituir la lògica humanitària de la justícia i els drets.

3.- Les polítiques de migració i asil vigents estan convertint Europa en una fortalesa que oblida la solidaritat i el respecte als drets humans sobre els quals fou construïda.

4.- Hi ha gent que treballa ja en asil i refugi, fins i tot a Taradell. No comencem nous espais des de zero. Mirem què fan amb els refugiats que viuen a Taradell.

5.- Fugim de l’assistencialisme i articulem respostes conjuntes des de les administracions, les organitzacions socials i la ciutadania compromesa.

6.- Fem seguiment de les vulneracions de la normativa internacional d’asil que es produeixen des dels nostres Estats i administracions diverses.

7.- Aprenguem perquè la gent fuig de casa amb una mà al davant i una al darrera i sensibilitzem-nos dels motius que, no fa pas tant, els nostres avis van patir.

8.- Ajudem a construir vies per a la participació de la ciutadania de manera organitzada i coordinada entre totes les parts implicades.

9.- No defugim al refugiat que viu entre nosaltres, no obviem les seves condicions infrahumanes de vida en el nostre veïnat. De la seva integració en depèn el futur i la dignitat de la nostra vila.

10.- Busquem, i trobarem, associacions i xarxes que estan fent bona feina. Ajudem-les a créixer per a un futur on els exiliats no visquin en cataus infectes i condicions de poca humanitat.

A Taradell, Càritas va fent tan cop pot i pot ser un bon referent; però no està de més donar un tomb per http://www.uerfanos.org o per http://www.ccar.cat/quinze-preguntes-clau-

per-entendre-la-situacio-demergencia-de-les-persones-refugiades-en-europa  per acabar de relligar la casa i aprofitar la riquesa que arriba de mar enllà.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments