Inici Actualitat L’IBI és l’únic impost que pujarà el 2016 a Taradell

L’IBI és l’únic impost que pujarà el 2016 a Taradell

1
COMPARTIR

ple-novembre-2015

El ple de l’Ajuntament de Taradell va aprovar en el ple d’aquest dijous les ordenances (impostos i taxes) per al 2016. L’Impost sobre Béns Immobles (IBI) serà l’únic impost que s’incrementarà (un 2,59%), mentre que la resta d’impostos i taxes es congelen.

El motiu de l’increment de l’IBI, segons l’alcalde Lluís Verdaguer, és que el Govern de l’Estat obliga a augmentar un 13% el valor cadastral (Taradell el té més baix que la mitjana). “Baixem el coeficient per compensar aquest agument, però no es pot compensar totalment i l’augment serà d’un 2,59% en el rebut anual”. Segons es va explicar la resta d’impostos i taxes no varien i només hi ha canvis administratius i d’articles a partir de les recomanacions de la Diputació de Barcelona.

Les ordenances es van aprovar amb els vots favorables de CiU i Solidaritat i amb el vot en contra d’ERC. El seu portaveu Salvador Clot va justificar l’oposició perquè “ja en el programa electoral sempre ens hem manifestat partidaris de seguir amb la congelació d’impostos”.

L’any passat les ordenances fiscals es van congelar amb el vot favorable de tots els grups municipals. L’IBI també augmentava de valor cadastral a instàncies del Govern espanyol, però es va compensar també baixant el coeficient.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 novembre 2015 16:23

Lluís recordo que vas dir que no en pujaries cap en el debat de les eleccions. Gràcies…