Inici Actualitat L’escriptor Santiago Vilanova visita la casa d’estiueig de Pere Quart a Taradell

L’escriptor Santiago Vilanova visita la casa d’estiueig de Pere Quart a Taradell

0
COMPARTIR

xerrada-santiago-vilanova-ins-taradell

L’escriptor i periodista Santiago Vilanova va ser aquest dimarts al vespre a Taradell per participar en una xerrada, organitzada per l’AMPA de l’INS Taradell. La conferència es centrava en l’economia ecològica, pensant en l’Estat català del segle XXI.

Vilanova que és un dels pioners del moviment ecologista a Catalunya, havia estat candidat al Parlament català i al Congrés dels Diputats per Els Verds-Alternativa Verda. També ha escrit diferents llibres sobre ecologisme, un d’ells sobre el perill de l’urani, i va ser cofundador del Comitè Antinuclear a Catalunya. Precisament, per aquest motiu sabent que venia a Taradell va voler visitar la casa d’estiueig de Pere Quart, al carrer Sant Sebastià, on hi va residir deu anys, de 1975 a 1985. Allà el van acompanyar membres de l’AMPA i l’administradora de l’edifici.

L’escriptor Joan Oliver en vida també s’havia significat en contra de l’urani. Al 1979 Oliver va escriure un text contra les prospeccions d’urani que es feina a la comarca d’Osona i en més d’una ocasió havia escrit en contra del creixement il·limitat o la destrucció ecològica. Un dels llibres de Santiago Vilanova ‘L’econacionalisme’ compta amb un pròleg de Joan Oliver.

santiago-vilanova-casa-pere-quart

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments