Inici Actualitat ERC detecta que el Sistema Tarifari Integrat fa que sigui més car...

ERC detecta que el Sistema Tarifari Integrat fa que sigui més car anar en bus de Taradell a Vic

3
COMPARTIR

autocars-pratEl grup municipal d’ERC ha detectat que Taradell hi surt perdent amb el Sistema Tarifari integrat de transport públic. Segons ERC, és més car fer el trajecte fins a Vic amb una T-10 que pagar un bitllet senzill d’Autocars Prat. El problema és que Taradell ha estat ubicat dins la zona 5, mentre que Vic és zona 6.

Des de l’1 de juliol Taradell, a través de l’operador Autocars Prat, està integrat dins el Sistema Tarifari Integrat. Això vol dir que es pot fer el trajecte Taradell-Barcelona amb un sol bitllet que permet fer transbordaments de transport en un temps determinat i és més econòmic que comprant-ne per separat. Aquest trajecte Taradell-Barcelona sempre s’ha de fer passant per Vic, que és on hi ha l’operador (Sagalés) que fa la ruta fins a Barcelona.

ERC ha detectat que el fet d’haver ubicat Taradell dins la zona 5 i no la 6 com és Vic fa que el billet sigui més car. El bitllet fins a Vic ha de ser de 2 zones i un viatge d’una T-10 de 2 zones costa 1,96€, mentre que fer el mateix trajecte amb un bitllet senzill d’Autocars Prat val 1,70€. La situació no té sentit, tenint en compte la poca distància entre Taradell i Vic (6 quilòmetres) i que Santa Eugènia sí està dins la zona 6. Per exemple, per als veïns de Santa Eugènia un viatge en T-10 fins a Vic els costa encara no un euro. A Taradell li costaria el mateix si fos zona 6.

Per tant, els usuaris de Taradell no noten els avantatges del Sistema Tarifari Integrat. ERC també denuncia que els menors d’entre 4 i 13 anys no poden disposar d’una T-12 que costa 35 euros un sol cop i fer viatges il·limitats dins la mateixa zona. Qualifica el fet de ‘”despropòsit”.

Per això, ERC, després de rebre queixes d’usuaris, s’ha posat en contacte amb el Director General de l’AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà), que els ha dit que no coneixia el problema i ha reconegut que és un error de la implantació del nou sistema. Està previst que es posi en contacte amb l’Ajuntament de Taradell per mirar de resoldre-ho aviat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Joan
Joan
27 octubre 2015 20:48

Si ho passen a la zona 6 ens sortiran més cars els viatges setmanals a Bcn als que hi estudiem i treballem!

Neus
Neus
27 octubre 2015 23:36
Reply to  Joan

Per què? Només et pot sortir més barat estar a la zona 5 si agafes un transport públic (tren o bus) a alguna població de la zona 5 (per exemple: St.Miquel de Balenyà). En canvi, la majoria dels que anem diàriament a Barcelona a estudiar o treballar passem per Vic per a agafar en Sagalés directe a Barcelona o a la UAB, o la Renfe amb la possibilitat de tren semi-directe. El desplaçament entre Taradell i Barcelona amb el STI és l’únic beneficiat, perquè ara, amb la mateixa targeta, es pot anar de Taradell a Barcelona passant per Vic. Per… Llegeix més »

Laura
Laura
27 octubre 2015 16:30

A Sant Hipòlit passa exactament el mateix!!