Inici Actualitat Es recullen 12.600 euros per lluitar contra la malaltia que va patir...

Es recullen 12.600 euros per lluitar contra la malaltia que va patir l’Arnau Ricart en un acte emotiu

0
COMPARTIR

desfilada-solidaria-arnau97

Qui no va emocionar-se, plorar o sentir pell de gallina no va ser aquest diumenge a la tarda a la desfilada solidària Arnau 97. Un acte que es feia per recollir diners per destinar-los a la investigació de la malatia X-ALD, que es va endur el jove taradellenc de 8 anys Arnau Ricart.

desfilada-solidaria-arnau972L’acte, organitzat per l’Agrupació de Botiguers de Taradell en col·laboració amb els pares de l’Arnau, l’Ajuntament de Taradell i la fundació que investiga la malaltia IBIDELL, va recollir 12.600 euros. Aquests diners provenen de l’entrada donatiu de diumenge, amb unes 700 persones, i la venda de polseres als comerços del poble, que encara continua. També s’editaran dvd’s de l’acte que es poden encarregar per 10 euros als comerços Maria Raurell, Moda Home Dona Sellés i Floretes Floristeria.

Emocions a flor de pell

Va ser un acte on es va poder riure i plorar. Conduït per Albert Om es va poder veure un vídeo nostàlgic amb imatges de l’Arnau practicant el trial en bicicleta. Tot seguit, dos investigadors de la malaltia van explicar en quin punt està la investigació d’una malaltia que va descriure els primers casos a l’any 1980 i que està experimentant un nou fàrmac amb ratolins. També es va fer saber que es necessiten 50.000 signatures perquè es faci un diagnòstic prenatal a Catalunya, ja que amb una detecció precoç es pot tractar amb més garanties d’èxit. Per això, tothom qui era a l’acte podia firmar en la recollida de signatures. Se’n van recollir 500.

desfilada-solidaria-arnau973Tot seguit, Pep Sala va cantar i, juntament amb Pep Plaza van interpretar el ‘Boig per tu‘. A continuació, hi va haver les primeres desfilades on primer una patinadora treia una lletra abans de les cinc desfilades per acabar formant la paraula ‘Arnau’. Pep Plaza va ser el gran animador amb molt d’humor en les seves intrepretacions amb la guitarra, fent participar el públic. També va pujar a l’escenari la cantant Txell Sust, parella de Plaza, amb qui va interpretar ‘Illes dins un riu‘.

Al final, es va sortejar la bicicleta de xocolata que ha elaborat El xocolater de Taradell, que ha tocat al número 133 entre les butlletes venudes. L’acte es va tancar amb els amics i companys taradellencs de trial en bicicleta de l’Arnau que van fer una exhibició de les seves habilitats dalt de l’escenari.

Es pot continuar fent aportacions a nivell individual a través de la web: http://www.elmeugradesorra.org/ca/repte/7726/arnau97/

A continuació, podeu veure més imatges de l’emotiu acte.

[shashin type=”albumphotos” id=”90″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments