Inici Actualitat Els Botiguers de Taradell fan una campanya per recaptar fons per la...

Els Botiguers de Taradell fan una campanya per recaptar fons per la malaltia que es va endur l’Arnau Ricart

0
COMPARTIR

cartell-desfilada-solidariaTaradell tornarà a demostrar el seu costat més solidari aquest proper diumenge 4 d’octubre. L’Agrupació de Botiguers de Taradell, amb el suport de la família Ricart Roca, l’Ajuntament de Taradell i IDIBELL, ha iniciat una campanya per recaptar fons per fomentar la investigació de la malaltia X-ALD. Aquesta és la malaltia que patia l’Arnau Ricart de 8 anys, que fa unes setmanes ens va deixar.

Malgrat tot, la seva família ha volgut que la campanya es fes igualment per si pot servir per ajudar a d’altres nens en un futur. La X-ALD és una malaltia genètica i minoritària del cervell, que quan no es diagnostica a temps en edats infantils té una evolució molt ràpida i fatal.

Per recaptar fons per destinar-los a la investigació de la malaltia es faran dues accions diferents. A partir d’aquesta setmana es posen a la venda als comerços de Taradell unes polseres al preu de tres euros. Així, tothom pot contribuir amb el seu granet de sorra a la campanya.

Mentrestant, diumenge 4 d’octubre es farà una desfilada-espectacle solidari al Centre cultural Costa i Font a partir de 2/4 de 6 de la tarda. L’acte estarà conduït per Albert Om i comptarà amb la presència de dos investigadors de l’Institut d’Investigació Mèdica de Bellvitge i les actuacions de Pep Sala i Pep Plaza. També s’aniran fent desfilades de moda conjuntes a càrrec de l’Agrupació de Botiguers de Taradell i una exhibició de trial en bicicleta de Taradell a càrrec de companys de l’Arnau, que practicava aquest esport. L’entrada és un donatiu de 10 euros per als adults i 5 euros per als menors fins a 8 anys.

Al matí hi haurà passejades amb poni als jardins de can Costa a partir de les 11. També es poden fer aportacions a nivell individual a través de la web: http://www.elmeugradesorra.org/ca/repte/7726/arnau97/

Al mateix temps, també s’inicia una recollida de signatures als comerços perquè aquesta malaltia s’inclogui en la punció que es fa als nounats per detectar precoçment malalties. La  X-ALD si es detecta a temps és curable.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments