Inici Actualitat Taradell dóna suport a l’acollida de refugiats de conflictes armats

Taradell dóna suport a l’acollida de refugiats de conflictes armats

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell va aprovar per unanimitat aquest dijous una moció de suport a l’acollida de refugiats de conflictes armats a la Mediterrània, arran de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes internacionals. La moció va ser defensada pels tres grups municipals.

Es tracta d’una proposta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme format per ens locals que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament. Al 2013 va obrir una campanya d’emergència per donar suport a la població arran de la guerra civil a Síria.

La moció insta al Govern espanyol a augmentar el nombre de places d’asil i la dotació pressupostària, entre d’altres. Al Govern de la Generalitat territorialitzar els serveis d’atenció a les persones demandants d’asil, donar suport als municipis acollidors i als països d’asil on es concentren el 85% de les persones refugiades del món. També reclama elaborar i actualitzar plans d’acollida municipals per incorporar-hi l’asil o donar suport a entitats catalanes que ja treballen en l’acollida, entre altres qüestions.

ple-taradell-juny-2015Aprovació del Pla Econòmic i Financer

El Ple també va aprovar el Pla Econòmic i Financer que regularà l’Ajuntament fins el 2016. Aquest pla econòmic és conseqüència del fet que l’Ajuntament no va complir el 2014 dues de les tres regles a què obliga l’Estat espanyol a través de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financer. Amb aquest Pla s’assegura que l’ajuntament tornar a compir les regles.

Segons l’alcalde Lluís Verdaguer, “s’havia donat per culpa d’una situació puntual en les inversions i no per un agument de la despesa corrent”. Va explicar que s’allargava fins al 2016 perquè durant aquest any l’Ajuntament també haurà de fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia que obliga al consistori a fer-se càrrec de la indemnització que hauria d’haver pagat el propietari (es va declarar insolvent) arran de l’accident de la tirolina al Gurri Xic el 2006. “L’informe demostra que al 2016 tornarem a la normalitat i que es garanteix l’estabilitat econòmica de l’ajuntament”, va afirmar.

Lluís Rodríguez, regidor d’ERC, va dir que “no podem votar a favor, perquè no vam compartir el criteri polític de les inversions (en referència a l’EAS)”. També va reconèixer que al 2016 es tornaria a la normalitat, però que fins llavors només es podrien fer inversions de 75.000 euros o que vinguessin subvencionades al 100%. Mentrestant, Jacint Casadevall, va reconèixer que el Pla limita la capacitat de fer inversions durant el 2015 i 2016 i només va demanar a l’equip de govern que presentés sol·licituds a totes les convocatòries de subvencions.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments