Inici Actualitat Francesc Homs i Toní Comín fan campanya per JuntspelSí a Taradell dient...

Francesc Homs i Toní Comín fan campanya per JuntspelSí a Taradell dient que ara és quan la gent “no podem fallar”

0
COMPARTIR

acte-juntspelsi-taradell3

El Conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el candidat de Junts pel Sí, Toni Comín, van ser aquest divendres al vespre a Taradell per participar en una xerrada-col·loquí de la candidatura. Unes 250 persones es van reunir a la sala gran del Centre cultural Costa i Font.

acte-juntspelsi-taradell4Toni Comín va començar exposant que el context és excepcional i com a exmple va afirmar que “gent que tenim propostes polítiques molt diverses, hem acabat defensat una mateixa candidatura nacional”. El candidat número 11 a Barcelona de Junts pel Sí va exposar el perquè diferents corrents catalanistes han acabat sent independentistes. “Hem intentat avançar recte i hem trobat muntanyes i murs i les aigües de cadascú han seguit per on han pogut si volíem seguir dins del catalanisme. Al final hem arribat a la conclusió que l’únic camí és la construcció d’un estat independent”.

Comín va afirmar que “aquest país està fent el què està fent perquè vol que els catalans tinguin els drets socials més ben garantits i fer un país més just”. “Els països més pròspers són els que tenen menys desigualtat. I quan diem Sí és perquè volem arribar a allà i podem fer un estat del benestar igual que els del nord d’Europa”, va sentenciar. Comín va acabar apel•lant als sentiments dient que “no podem fallar als que ja no hi són i als que encara no hi són” perquè “el què estem fent és únic i siguem conscients que no hi ha cap societat en el món desenvolupat que tingui un projecte polític d’aquestes magnituds”.

acte-juntspelsi-taradell2Mentrestant, el Conseller de la Presidència, Francesc Homs, va destacar que “ara depèn de la gent perquè crec que és la definitiva i transcendent”. Homs va destacar que el moviment sobiranista es fa en positiu perquè “el projecte que defensem no va contra ningú i no ha d’anar malament per Espanya”. També va destacar la capacitat de mobilització dels últims anys i va afirmar que “tots ho hem intentat tot i d’una manera constant i persistent, i amb voluntat d’acord”.

El polític taradellenc es va referir a les últimes manifestacions de veus internacionals sobre el procés sobiranista. “L’últim país que s’ha incorporat a la UE és Croàcia, el 2013, i és un país producte d’una guerra. I a nosaltres ens expulsarien producte de les urnes i d’un procés pacífic. Això qui s’ho creu?”, va ironitzar. Francesc Homs va insistir en el tema europeu afirmant que “per arreglar el tema de Grècia s’han saltat tots els tractats de la Unió Europea”.
Va acabar fent referència al comunicat de la banca espanyola dient que ho havien fet per pressió de Madrid i va manifestar que la gent té molt poder avui en dia. “Si hi ha algú que es pensa que pot venir a presumir que si fem una cosa que no li agrada marxarà, doncs li ensenyarem la porta i buscarem alternatives”, va concloure.

L’acte va estar precedit per una concentració d’estelades al peu del dipòsit d’aigua de can Costa i un berenar popular.

acte-juntspelsi-taradell-estelades2

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments