Inici Actualitat Anna Piella és la pubilla 2015 de Taradell i Antoni Ramírez evoca...

Anna Piella és la pubilla 2015 de Taradell i Antoni Ramírez evoca la infantesa en el seu pregó

0
COMPARTIR
Anna Piella (pubilla 2015) i Bruna Roma (pubilla 2014)

fm-taradell-2015-pubilla2

Taradell ha donat oficialment el tret de sortida a la Festa Major 2015. Ho va fer aquest dimecres al vespre amb l’acte més institucional, el pregó i l’elecció de la nova pubilla 2015.

fm-taradell-2015-prego-toni-ramirezDesprés de l’inici amb el tradicional Cant dels Segadors i la interpretació de dues peces per part de la Cobla Lluïsos, es va procedir a la lectura del pregó. Enguany va anar a càrrec del president de l’Associació Sant Tomàs, Antoni Ramírez, taradellenc de naixement i que actualment viu a Vic. Ramírez va evocar la seva infantesa i adolescència a Taradell recordant moltes anècdotes divertides. Com per exemple, quan es va escapar de nit de casa per poder anar a veure una vedet que actuava a l’Envelat, però a dins fou descobert i en la seva fugida va caure en un bardisser. També va recordar els inicis de l’escoltisme a Taradell que “ens va inculcar una sèrie de valors” i “va transformar el ritme de vida del poble”. De Taradell va dir que “és un poble que fa goig de viure, és net, endreçat, funcional i no ha perdut l’essència de poble familiar”.

També es va referir a l’Associació Sant Tomàs recordant els seus inicis i que és “un referent en el món de la discapacitat psíquica tant nacional com internacional”. Va recordar que actualment té quasi 700 treballadors i atén unes 1.650 persones, de les quals 63 són taradellencs.

La nova pubilla 2015

pubilla-taradell-2015Un dels moments més esperats sempre és la proclamació de la pubilla de Taradell. Anna Piella ha estat la noia escollida per les entitats del poble per representar el municipi durant tot un any. Substitueix a Bruna Roma. Es dóna la circumstància que Piella és la parella de l’actual hereu, Albert Codina, un fet que no s’havia produït mai.

L’acte va comptar amb l’actuació de l’Esbart dansaire Sant Genís i va acabar amb el brindis de l’alcalde, Lluís Verdaguer, que va recordar el cinquantenari de la primera biblioteca a Taradell a partir d’una donació de Josep Colomer, els 25 anys de la llar d’infants la Xarranca i el centenari de l’aparició del primer programa de Festa Major a Taradell, l’any 1915. Tot seguit, es va fer un correfoc a càrrec dels Cremats de Calldetenes.

Aquí teniu algunes imatges d’aquest primer acte de Festa Major:

[shashin type=”albumphotos” id=”80″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments