Inici Actualitat La Festa d’en Toca-sons 2015 arriba amb una nova caminada teatralitzada i...

La Festa d’en Toca-sons 2015 arriba amb una nova caminada teatralitzada i novetats

5
COMPARTIR

toca-sons-20143

La Festa d’en Toca-sons de Taradell complirà aquest any la 23a edició. I ho farà amb novetats. La nova junta de l’entitat, totalment renovada, ha preparat una sèrie de canvis. El més rellevant és que aquesta any hi haurà dos misteris. Conèixer la identitat del taradellenc que encarna la figura d’en Toca-sons i també saber qui representarà el paper de Sometent, que per primer any serà un secret fins que aparegui en acció.

toca-sons-20142L’altra gran novetat és que es vol fer partícip el poble de la festa. Per això, totes les llars juntament amb el programa de la festa ha rebut un targetó indicant-los amb un color i un petit text si són del bàndol del sometent o dels bandolers. Lila significa està a favor del sometent i taronja a favor d’en Toca-sons. Amb això es vol que participin de la festa vestint-se d’època o del color que els ha tocat i donant suport al bàndol que els ha tocat. Al mateix temps, poden engalanar balcons o finestres amb aquest color.

La Festa en sí seguirà el mateix guió, tot i que s’han incorporat escenes noves durant el recorregut del bandoler pel poble. L’hora d’inici serà a quarts de set de la tarda amb l’entrada sorpresa del bandoler. Després d’interactuar amb el públic i robar una pastisseria hi haurà un moment de treva que servirà aquest any per reconèixer la junta sortint de la Festa d’en Toca-sons.

Durant tot el dia també hi haurà el tradicional Mercat del segle XVII al voltant de la sagrera amb artesans, teatre de carrer i presència de personatges de la Festa.

Una caminada teatralitzada totalment nova

caminada-foscor-toca-sons-2014Després de vuit anys amb l’espectacle ‘A la foscor d’en Toca-sons’, enguany Canya que no és conya i la Festa d’en Toca-sons proposen una caminada totalment diferent. El títol és ‘Llinatges’ i compta amb un argument, ubicació i format totalment nous.

En aquesta ocasió serà un espectacle més teatral i es faran dues sessions amb un sol grup (anteriorment es feien tres grups simultanis). L’emplaçament també serà diferent, ja que es marxa del centre del poble i començarà a l’ermita de Sant Quirze, a la urbanització La Roca, i transcorrerà per camins dels afores.

La història situada al s. XVII ens parla de com era la vida en aquell temps i de com la necessitat podia comportar que certes persones s’haguessin de dedicar al bandolerisme. ‘Llinatges’ és una història que apropa al bandolerisme, però mostrant-lo més com una necessitat i no com un ideal. ‘Llinatges’ és la història de dos germans que planteja diversos dilemes morals. La durada és d’una hora i mitja aproximadament i el recorregut de poc més d’un quilòmetre.

L’inici i final de la ruta serà a la plaça de Sant Quirze a les 9 i a les 11 de la nit del diumenge 23 d’agost i les entrades (5 euros) es podran comprar des d’una hora abans de cada sessió a la mateixa plaça. El recorregut transcorre per camins no urbans, per això es recomana portar lot i un calçat adequat per camins no asfaltats. L’aforament és de 150 entrades per funció.

3r Concurs fotogràfic

Un any més la Festa premiarà les millors fotografies preses en qualsevol dels actes d’en Toca-sons. El Concurs fotogràfic Memorial Lluís Tuneu també comptarà amb un premi a la millor imatge d’instagram que porti les etiquetes #tocasons15 i #instaosona. Les fotos es podran presentar fins el 30 de setembre al mail concurstocasons@gmail.com

Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Dolors Aguilar
Dolors Aguilar
25 agost 2015 18:36

Una molt bona iniciativa la festa a la Plaça de les Eres. Felicito als organitzadors, tot i que sí, que vàrem necessitar paciència per menjar l’entrepà de botifarra, hi varen posar tot el que estava a les seves mans. Felicitats!

M.Dolors Casassas Franch
M.Dolors Casassas Franch
25 agost 2015 10:43

Moltes gràcies! Per fer-nos gaudir d’aquesta nit. Va ser tot molt bonic: l’entorn, el vostre treball, les boniques escenes, el vestuari, etc. Endavant que ho feu molt bé!!

Laura
Laura
24 agost 2015 15:16

Benvolguda Judith, És molt facil criticar per criticar, però qualsevol persona pot comprar dues entrades, quatre, vuit, deu, trenta o les que vulgui. Jo sóc una de les persones que no vaig poder assistir per falta d’entrades, però em vaig haver d’aguantar. Al programa ho posava ben clar, 150 entrades per sessió. I aquesta mateixa va ser l’explicació que es va donar al lloc de compra. Si em permet, li diré que vostè és una senyora incompresa i maleducada, ja que devia ser una de les tantes persones maleducades que corrien faltant al respecte a l’organització, i alhora incompresa per… Llegeix més »

carme
carme
24 agost 2015 2:20

Jo hi he anat a les 9,45 i ja no hi estat a temps. He esperat a les 11 i ha valgut la pena esperar dues hores. Moltes felicitats, fer-ho bé per tothom és impossible i segur que l’organització n’ha pres nota.

Judith
Judith
23 agost 2015 20:32

Una vergonya l’organització de la caminada teatralitzada. A les 8 en punt es comencen a vendre entrades (150) tinc 20 persones al davant i ja no en queden. No pot ser que una persona pugui retirar 25 entrades. I no ens han donat cap sol.lució.