Inici Actualitat Voluntaris de Protecció Civil Taradell reben el títol del curs de competències...

Voluntaris de Protecció Civil Taradell reben el títol del curs de competències bàsiques

0
COMPARTIR

diplomes-protecció-civil-2015

Dissabte el matí, diversos voluntaris de Protecció Civil de Taradell van rebre el certificat del curs de competències bàsiques per a voluntaris, que han realitzat entre el passat mes de setembre de 2014 i febrer de 2015. L’acte celebrat a l’auditori de l’Institut de Seguretat Pública a Mollet del Vallès va ser presidit pel Director General de Protecció Civil, Jordi Delort, que va aprofitar per agrair la gran tasca que fan de manera altruista els voluntaris.

La delegació taradellenca va comptar amb el suport de Jordi Baucells, com a regidor de governació de l’Ajuntament de Taradell, acompanyat del tècnic i cap de l’Agrupació, Jaume Cutrina i sis voluntaris que hvan recollir el diploma.

El curs ha servit per formar els voluntaris a l’hora d’actuar en emergències o continuar actuant preventivament com fins ara en actes amb molta gent. El curs, que ha combinat la teoria amb la pràctica, també servirà per dissenyar plans de Protecció Civil del municipi, realitzar atenció psicològica a les víctimes d’una emergència i saber actuar segons el seu comportament. Però sobretot, els voluntaris han set formats en atenció sanitària immediata i bàsica, que inclou la part d’operacions bàsiques del Servei Vital Bàsic per aturades cardiorespiratories, l’ús del desfibril·lador o cures bàsiques.

Els voluntaris acreditats són: Josep Maria Macià, cap de l’Agrupació; el cap de l’Unitat de Prevenció i Emergències, Joan Puig; Sergi Tordera i Carles Sintes caps d’equip de la mateixa unitat; i Sabino Bordallo, Emmanuel Gonzalez, Martí Aguilar, Guillem Roma, Josep Gimeno i Jose Luis Barrero.

Cal destacar que en les properes setmanes, l’Associació quedarà registrada al Registre d’Associacions de Protecció Civil de Catalunya del departament d’Interior culminant la reestructuració de l’entitat, que està oberta a tothom qui en vulgui formar part.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments