Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell es planteja retirar la pista d’skate del pavelló per...

L’Ajuntament de Taradell es planteja retirar la pista d’skate del pavelló per l’incivisme del jovent

14
COMPARTIR

pista-skate

Dos mesos i mig després d’instal·lar dues pistes d’skate al municipi, l’Ajuntament de Taradell no descarta retirar la que hi ha al pavelló d’esports (l’altra està al barri de Mont-rodon). El motiu és l’incivisme que mostra una part dels joves que fan ús de l’espai. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va plantejar aquesta opció en el ple d’aquest dijous i, fins i tot, va demanar el suport dels partits de l’oposició.

La problemàtica ve pràcticament des del primer dia de posada en funcionament. Després dels primers dies els veïns de la zona es van queixar que el jovent que s’hi reuneix generava molèsties de nit. En aquell moment, es va decidir recordar amb uns cartells la normativa i els horaris d’ús de l’equipament, que ho limitaven fins a les deu la nit. Però l’alcalde va explicar que el primer cartell va durar un dia i el segon que es va posar per subsituir-lo, en va durar dos.

bancs-pista-skateEl tema va sorgir arran d’una pregunta d’ERC per buscar solucions al problema, que ha fet que altres veïns s’hagin queixat. “Creiem que el problema es va allargant i es pot agreujar, perquè fins i tot han serrat els bancs de fusta”, va explicar el portaveu d’ERC, Salvador Clot. Aquest divendres al matí la zona dels bancs també presentava moltes deixalles en forma de bosses de patates, llaunes i plàstics, a deu metres d’on hi ha una paperera.

Càmeres de vigilància

Tota aquesta problemàtica d’incivisme, ha fet decidir que s’instal·lin càmeres de vigilància a la zona, que centralitzaran les imatges a l’Ajuntament. Aquest fet també ve motivat pels actes incívics que va patir el pavelló durant la nit de Sant Joan, quan es van trencar set vidres de l’equipament esportiu. D’aquesta manera, les càmeres serviran per vigilar tant la pista d’skate com la zona del pavelló. “Esperem que amb les càmeres es resolgui”, va dir Verdaguer, que va afegir que “és una pena perquè hi ha canalla que en fa un bón ús”.

ple-ajuntament-juliol-2015Salvador Clot també va destacar aquest aspecte i va proposar que, en lloc de retirar la pista, es tanqués la zona amb unes valles altes i que s’obrís només durant l’horari permès. L’alcalde no ho va descartar però va apuntar que la zona s’ha convertit en un lloc de reunió del jovent i que és un problema d’incivisme perquè “també entren de nit a la piscina del Parc d’Esports i el club ha hagut de posar seguretat nocturna”.

S’espera que amb l’entrada en funcionament de les càmeres, s’atenui el problema. Tot i que tal com va informar Salvador Clot “els veïns estan encesos” i ja han fet arribar una carta de queixa al Síndic de Greuges.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

14 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jade 073
Jade 073
17 juliol 2015 20:15

En primer lugar, si saben que los vecinos de Taradell se quejan por todo, porque hacen el Skate Park a escasos metros donde habita gente mayor que les molesta el ruido. En segundo, donde está ahora el espeluznante gimnasio que tardaron 4 años en construirlo y que ahora tienen que dar el pase gratis a todo cliente en la piscina del pueblo porque tienen que modificar la del gimnasio… Me parece vergonzoso… Dicho esto… Si la quitan almenos podrían ponerla otra vez de nuevo delante del gimnasio ya que sobra sitio y allí al menos los vecinos les toca lejos… Llegeix més »

sara
sara
29 juliol 2015 12:59
Reply to  Jade 073

En part tens tota la raó, la primera que vaig demanar un skatepark vaig ser jo, però tambe has d’entendre (i que consti que sóc veïna de l’skatepark) que trobis ampolles de begudes alhocòliques trencades per terra i deixalles vàries no és de l’agrat de ningú. Jo sempre passo per allà i és un continuu de deixalles per terra i les papareres buides. Més de un cop he recollit deixalles abans no arribi la canalla que entrenen al pavelló. El soroll jo també l’he patit i realment si van els cotxes darrera o a davant ressona per tot arreu, tampoc… Llegeix més »

Marc
Marc
17 juliol 2015 9:35

S’han donat situacions gravíssimes en aquesta zona relacionades amb NENS PETITS i drogues, ho sé de primera mà… El primer que hauria de fer l’alcalde és denunciar aquests fets als Mossos d’Esquadra i que hi enviessin una patrulla o furgones per posar a aquesta xusma on pertoca. És intolerable que campin tranquils …Tolerància ZERO! I JA!

josep
josep
17 juliol 2015 20:16
Reply to  Marc

Marc, tu no saps res del que passa a l’skatepark i molt menys de “primera mà” com dius tu, ja que jo no t’he vist per allà i poses poses l’ajuntament en contra del jovent perquè a tu et sembla. Donant una volta per allà i veuràs que l’ambient de drogues no hi és i els nens petits s’ho passen la mar de bé.

marc
marc
19 juliol 2015 1:59
Reply to  josep

M’hauràs de dir tu el que sé i el que no? Em sembla que estàs molt equivocat… tampoc crec que sàpigues si hi passo o no… però tranquil que suposo que els bancs es trenquen sols etc etc… Ah! I de primera mà no vol dir que ho hagi viscut jo, però sí una persona de confiança… Però com dic, podeu mirar cap una altra banda i ja està…

Jade
Jade
17 juliol 2015 20:23
Reply to  Marc

En primer lugar, si saben que los vecinos de Taradell se quejan por todo, porque hacen el Skate Park a escasos metros donde habita gente mayor que les molesta el ruido. En segundo, donde está ahora el espeluznante gimnasio que tardaron 4 años en construirlo y que ahora tienen que dar el pase gratis a todo cliente en la piscina del pueblo porque tienen que modificar la del gimnasio… Me parece vergonzoso… Dicho esto… Si la quitan almenos podrían ponerla otra vez de nuevo delante del gimnasio ya que sobra sitio y allí al menos los vecinos les toca lejos… Llegeix més »

Maria
Maria
17 juliol 2015 9:32

I els policies locals on són?? Per què estan al poble?? Jo crec que falta més vigilància. A la plaça del sol fa anys que es viu aquesta situació a les nits d’estiu i no crec que tot s’arregli posant un cartell dient que a partir de tal hora no es pot fer ús de la pista. I si fan ús què passa?? Res!!

Ramon
Ramon
17 juliol 2015 9:53
Reply to  Maria

Soc veí de zona i no hi ha res a dir dels municipals, hi són cada dia a la nit i diversa estona fent fora al jovent.

MÒNICA
MÒNICA
17 juliol 2015 10:04
Reply to  Ramon

Jo també pateixo l’incivisme a les nits, però al Pujoló i allà no apareix ningú. Hi ha crits i motos amunt i avall fins a molt tard.

Maria
Maria
17 juliol 2015 15:31
Reply to  Ramon

Ramon on són els municipals? Perquè per la Plaça del sol no apareixen mai!! Fins i tot els cotxes passen en contradirecció tan amples!!

Company
Company
18 juliol 2015 23:46
Reply to  Maria

Hola Maria, abans de criticar informa’t. Els municipals són vigilants no policies i jo sí que ser de primera mà que fan el servei cada dia, com diu el senyor Ramon per defensar els vigilants que fan la feina que els manen els polítics. I el que diu el tema dels Mossos, que s’informi i critiqui després. Gràcies i bons serveis companys

Maria
Maria
20 juliol 2015 21:12
Reply to  Company

Perdona company, ja que estic tan mal informada em podries dir quina és la feina d’aquests vigilants?? Perquè si la seva única feina es passejar-se amb el cotxe i ignorar allò que veuen no caldria tenir vigilants al poble. Diria que els vilatans del poble que cada dia veiem això estem més ben informats del que penses.

Josep
Josep
17 juliol 2015 9:07

I els pares? On és l’educació de totes aquestes criatures que volten dispersades a partir de les 12 de la nit o a les 2 de la matinada fent xivarri pels carrers de la població? I els actes vandàlics de serrar un banc? A quin món hem anat? Quines mesures cal prendre? Els nostres vilatants i l’Ajuntament com podem actuar? S’ha de fer una denúncia a tot aquest jovent o als seus pares per tenir descontrolat un menor a tantes hores de la nit fumant porros, destrossant material urbà… I el més fort, la meitat són de Taradell, però quan… Llegeix més »

teresa
25 juliol 2015 23:05
Reply to  Josep

Tot això passa perquè avui en dia no tenen respecte per res la majoria del jovent. Com que ho tenen tot, no saben valorar les coses. Abans ens havien educat d’una altra manera i a respectar. Ara entre avis i pares els donem tot el que volen i encara has d’escoltar: què faig? M’avorreixo! Amb menys érem mes feliços que ara i sabíem apreciar les coses.

Salutacions