Inici Actualitat Diumenge l’Ecomuseu del Blat ofereix un taller de segar

Diumenge l’Ecomuseu del Blat ofereix un taller de segar

0
COMPARTIR

segar-màCom cada any, al arribar l’estiu arriba el taller del segar a Taradell. Enguany, tindrà lloc aquest diumenge 5 de juliol a patir de les 8 del matí al Camp dels Ametllers, al mas el Colomer de Taradell.

Sota l’organització de l’Ecomuseu del Blat, la quarta edició del Taller del Segar busca donar a conèixer les feines tradicionals dels pagesos de la Plana de Vic i restituir de forma rigorosa les eines i les feines de la collita anteriors a la revolució del tractor i les màquines de batre introduïdes massivament des de mitjans segle XX.

El taller del segar es portarà a terme al llarg de tot el matí. A les 8 del matí arribaran els participants i es començaran a formar les colles. Després d’una breu introducció sobre l’Ecomuseu del Blat i de la projecció de l’audiovisual sobre les feines de la collita, cap a les 9 començarà la sega a volant de la xeixa vella, l’ordi i el forment. A mig matí es pararà per esmolar les eines, reposar i esmorzar amb productes de la terra. Acte seguit, es lligaran les garbes i de forma paral·lela, per als més menuts, es faran nines de collita. Finalment, s’agarberarà el camp i s’espigolarà.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments