Inici Actualitat Es tanquen els cursos de català per persones nouvingudes a Taradell

Es tanquen els cursos de català per persones nouvingudes a Taradell

0
COMPARTIR

cloenda-curs-catala-nouvinguts-2015

Aquest mes de juny han finalitzat els cursos de català “Aprèn català, fes arrels” destinats a persones nouvingudes a Taradell. Els cursos van començar al gener, organitzats per l’Ajuntament de Taradell i el Pla de Convivència de la Mancomunitat La Plana.

En total s’han fet dos grups segons el nivell de coneixement de la llengua. A l’escola municipal L’Arpa els dimarts d’ 1⁄4 de 4 a 3⁄4 de 5 hi han assistit les persones de nivell 1 i els dijous a la mateixa hora, les persones amb un nivell més baix, l’inicial. En total s’hi van inscriure 37 persones.

cloenda-curs-catala-nouvinguts-20152Els participants del curs de català de nivell 1 van celebrar el darrer dia de classe amb un tastet de diversos plats cuinats per ells mateixos. Els plats van ser tant variats com les procedències de les alumnes: Tailàndia, Geòrgia, Índia, Equador, Rússia, etc.

El català és la principal eina de què disposen totes les persones nouvingudes per a deixar de ser-ho. Així mateix, una de les maneres més eficaces per aprendre el català és parlar-lo, per això, l’Ajuntament i la Mancomunitat animen a totes aquelles persones catalano parlants que vulguin ser partícips en la integració de les persones procedents d’altres països, a fer-se voluntaris per la llengua i esdevenir parella lingüística.

A Taradell, hi ha una bona colla de persones d’orígens diversos (Marroc, Geòrgia, Nepal, Índia, Tailàndia, etc.) que estan esperant trobar una persona voluntària que vulgui dedicar unes poques hores per quedar de manera informal i així poder millorar el seu català i compartir una estona junts. Aquesta, és una molt bona oportunitat per potenciar a nivell individual l’ús de la llengua catalana al mateix temps que s’aprenen coses d’altres persones i cultures.

Tots aquells que estiguin interessats a fer-se voluntaris per la llengua poden informar-se’n posant-se en contacte amb l’Àrea Social de la Mancomunitat La Plana (938125445).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments