Inici Actualitat Taradell viu amb èxit què és ser la capital catalana dels bastoners...

Taradell viu amb èxit què és ser la capital catalana dels bastoners 2015

4
COMPARTIR

trobada-bastoners-20152

Un total de 1.300 bastoners i 54 colles de balls de bastons. Aquest és el balanç que va deixar la 40a Trobada de Catalunya de balls de bastons que es va viure a Taradell aquest dissabte 13 de juny. Va ser un espectacle de cultura popular catalana que va impregnar en tots els racons del poble.

trobada-bastoners-2015Després de la concentració a la zona del pavelló, les colles de balls de bastons, arribades d’arreu de Catalunya, es va estendre pel poble a partir de tres cercaviles separades que van recórrer els punts més cèntrics i emblemàtics de Taradell, encapçalades pel grup de bastoners de l’Esbart Sant Genís de Taradell. Totes les colles mostrant durant més de tres hores el seu domini amb les danses de bastons. Disposaven de punts d’aigua per recuperar forces i combatre la calor, ja que tot i que l’amenaça de pluja sempre va ser-hi present, fins i tot, la meteorologia va voler afegir-se a la festa i no va caure ni una gota.

La concentració es va fer a l’aparcament de la Carpa, on va costar reunir-los tots, ja que les colles de bastoners no s’acabaven mai. Allà, després d’uns parlaments, on l’alcalde Lluís Verdaguer va destacar que era “un goig per un poble com Taradell” acollir tantes colles de bastoners i Gemma Gaudez, secretària de l’Associació Jove Taradell Setvetes, va agrair la col·laboració de tot el poble, es va fer la ballada conjunta final amb el tret de sortida a càrrec de bandolers de la Festa d’en Toca-sons.

trobada-bastoners-20153La Festa es va acabar a l’esplanada del davant del pavelló d’esports on hi havia muntades taules i cadires per poder donar sopar a tots els participants a la trobada. Un concert de Trepadella i el reconeixement amb el guardó de bastoner d’honor de Catalunya a Núria Vilaró per la seva dedicació a l’Esbart Sant Genís i a diverses activitats culturals van posar el punt i final.

Cal destacar la gran tasca que van realitzar uns 200 voluntaris, coordinats per l’Associació Jove Taradell Setvetes. S’encarregaven de liderar els grups de bastoners amb una pancarta amb el nom del grup, d’altres gestionaven els punts d’aigua i d’altres ajudaven al control del trànsit, que els membres de Protecció Civil de Taradell van gestionar. I destacar que durant el dissabte al matí molts d’ells també van muntar tota la zona on es va fer el sopar amb més de 1.000 cadires, taules i un escenari.

Una tasca colossal que, més enllà del retard propi de gestionar tants grups de bastoners, va suposar un èxit total d’organització. A continuació us oferim algunes imatges de la Trobada.

[shashin type=”albumphotos” id=”77″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Toni
Toni
14 juny 2015 17:48

Cert…va ser una passada, algo excepcional i espero que immillorable i irrepetible. Dissabte a la tarda era impossible circular per Taradell, no es podia entrar al poble amb cotxe per cap cantó, els de Protecció no tenien ni idea de com informar-te per arribar a casa. Jo per anar des del tanatori fins al camp de futbol on visc vaig haver d’anar a Tona, agafar la carretera de Balenyà i des d’allà cap a casa. Més mal organitzat impossible, una vertadera vergonya, i a sobre al carrer Roureda on visc havien habilitat aparcament d’autocars… Tots els conductors netejant els vidres… Llegeix més »

Josep
Josep
14 juny 2015 19:13
Reply to  Toni

Bona tarda Toni, Mai es fa al gust de tothom i tothom veu la part negativa. A part, em sembla que poses la feina en qüestió de Protecció Civil i els cossos de seguretat que actuaven en aquesta festa i no tens cap raó. Només dir-te una cosa, la festa l’organitza una comissió de joves i ells són els responsables en fer els recorreguts i logística d’aquesta festa i suposo que Protecció Civil ha de tallar sobre el recorregut que passen i posen per davant la seguretat dels participants a la festa. Jo sóc un dels conductors que em vaig… Llegeix més »

.
.
14 juny 2015 19:30
Reply to  Toni

Totalment d’acord, es poden organitzar moltes festes, però el que no és normal es que es construeixi una variant per poder circular en dies de festa i aquesta variant es talli. No es qüestió de fer la festa a gust de tothom, és qüestió de que no podem deixar el poble incomunicat i que per desplaçar-se de punta a punta del poble haguem d’anar a voltar per Tona i Balenyà. És una vergonya. No és qüestió de queixar-se gratuïtament, és qüestió de que el poble és de tots i no es pot justificar ni entendre que perquè alguns disfrutin els… Llegeix més »

Josep Maria
Josep Maria
14 juny 2015 21:28
Reply to  Toni

Hola Toni de la Roureda…. Jo sóc una persona que tinc un negoci al centre del poble i cada festa que es fa pels anomenats carrers cèntrics se’ns talla la circulació i se’ns fa difícil aparcar (tant a clients com a nosaltres mateixos… inclossos els propis pàrquings….) Tot i així, però, cada vegada que celebrem quelcom a Taradell me n´alegro molt de veure com aquest poble no para de créixer en tots els sentits,i sobretot socials i culturals… Crec que sempre es poden millorar les coses des del sentit constructiu… no des de la crítica sense saber la realitat de… Llegeix més »